Angående Expos artikel om Svenskarnas hus

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
Idag har den vänsterextrema tidskriften Expo gått ut och "avslöjat" var det som ska bli Svenskarnas hus ligger. Tidskriftens nära koppling till våldsvänstern gör publiceringen obehaglig, men oroar oss inte i onödan.

Idag har den vänsterextrema tidskriften Expo gått ut och ”avslöjat” var det som ska bli Svenskarnas hus ligger. Detta är samma Expo som när de senast skrev om Det fria Sverige och Svenskarnas hus fick kommentarer från sina följare om att de skulle bränna ned huset.

Att Expo nu går ut med detta, trots att vi sagt att vi vill vänta med offentliggörandet tills vi genomfört en del arbete, går inte att tolka på annat sätt än som en signal till de som önskar sabotera för Det fria Sverige och Svenskarnas hus.

Vi har därför vidtagit ett antal säkerhetsåtgärder, vilket kombinerat med att vi sedan dag ett har sett till att vara ordentligt försäkrade gör att vi kan sova gott om natten.

Ett fåtal personer utanför styrelsen har också fått se lokalen och reaktionen är alltid densamma: Wow! Potentialen är enorm, och för stora delar av huset handlar det främst om ytarbete innan vi kan öppna upp för arrangemang.

Om du ännu inte anmält dig som frivillig medarbetare men sitter inne på hantverkartekniska kunskaper, tveka inte att skicka in dina uppgifter till [email protected]. Just nu söker vi framförallt dig med kunskaper inom VVS, men alla typer av kunskaper kan komma till användning.

På bilden syns delar av styrelsen som inspekterar huset, som tidigare fungerat som butikslokal, och bilden visar ungefär en tredjedel av entréplanet. På överplan finns ytterligare 200 kvadratmeter och huset har dessutom en 300kvm stor källare. De nästan 2000 kvadratmeterna mark kommer också kunna fungera utmärkt för sommaraktiviteter. Läget för huset är aktivt valt med de kriterier vi från början satte upp; det ska vara lätt att ta sig dit från stora delar av Sverige, och en placering längs E20 mittemellan Stockholm och Göteborg lämpar sig alldeles perfekt.

Vi kommer också i nästa vecka ta kontakt med säkerhetssamordnaren i Töreboda kommun som Expo försökt skrämma upp. Vi gör ingenting olagligt eller fel, och vi har ingenting att dölja, och står därför gärna till förfogande för att svara på eventuella frågor. Det fria Sverige vill vara en positiv kraft i de samhällen där vi verkar, och hoppas kunna bidra till att göra Töreboda till en än mer attraktiv ort för svenskar att bosätta sig i i framtiden.

Vi ser mycket fram emot att fortsätta arbetet med att färdigställa Svenskarnas hus tillsammans med våra fantastiska medlemmar, och ännu mer att i början av nästa år kunna öppna upp för arrangemang.

Är Det fria Sverige någonting för dig?

Vi är en intresseförening för det svenska folket som med opinionsbildning, socialt arbete och etablerandet av våra egna lokaler, verksamheter och områden vill lägga grunden för en tryggare framtid för de svenskar som så önskar.
Det fria Sverige

Det fria Sverige

Lämna gärna en kommentar!

14 kommentarer på “Angående Expos artikel om Svenskarnas hus

 1. Den där bilden blev avgörande för mig. Löser medlemskap omgående och ber om ursäkt för min initiala skepsis.

  1. Så trevligt Fredrik, och vi kommer såklart att få många tillfällen för kurser, föreläsningar och annat givande i föreningen Det Fria Sverige.

   En stor eloge till styrelsen som genom sitt arbete och engagemang för oss sjösatt det första Svenskarnas hus. Tack 🙂

 2. HUR kan dessa loosers veta det som vi medlemmar inte vet(av säkerhetsskäl som är helt absurt att det ens ska behövas)? 😡. De klantskallar som avslöjat sej underlättar ju för att lokalisera förövare om det skulle inträffa något. En del människor har verkligen inget liv! Så hemskt att vara infekterad av hat mot sitt eget folk. Fulla at lust att förstöra för andra som inte ont gjort. Så futtigt. Vilket misslyckande. Vilken meningslös syn på livet och framtiden. Tur att det finns nationella som har drivet att hålla ihop oss som tror på arv, respekt, blodsband, hänsyn, vördnad, heder, omsorg och handling i kraft och rättvisa.

  1. Bra skrivet och stor respekt, bra att få höra att det fortfarande finns svenskar som vill och gör något för sitt land.

  2. Ja Lisen jag ställer mig samma fråga, hur kan Expo redan veta vilket hus det gäller?
   Har vi en läcka inom föreningen eller ?
   Kanske en punktmarkering av Dan?
   Många frågor som vi medlemmar inte vet svar på.

   Själv hoppas jag mycket på huset och ser fram emot många trevliga stunder där.

 3. Man går från klarhet till klarhet från Expos sida.
  Att påstå de inte är direkt fientligt inställda till nationen Sverige är löjeväckande, de är inget annat än fientligt inställda.
  Det finns tusentals jihadister i landet och Expo punktmarkerar den minoritet svenskar som motsätter sig den utveckling vi ser.
  Det är nämligen svensken som är minoriteten, inte de som kommer hit idag.

 4. Jag har nyligen blivit medlem. Att det tog mig så lång tid beror främst på att jag inte har brytt mig om att ta reda på vad föreningens mål är. När jag väl gjorde det såg jag att det var precis samma idé som jag själv har gått och burit på under en längre tid.
  Det verkar vara ett fantastiskt hus ni har köpt! (Jag tror att jag har varit där en gång!) Placeringen är dessutom utmärkt!
  Jag hoppas nu att allt går bra och att våra galna motståndare inte lyckas förstöra för oss.

 5. Grattis till köpet. Har en liten fundering; Expo säger att tomten är 2 hektar (20 000 kvm) och ni säger 2 000, vad är korrekt?

 6. Det skulle vara kul om det arrangerades fler saker i Stockholm så man får träffa andra i föreningen innan man blir medlem. Just för att se vad det är för människor och att det inte bara är något luftslott (ursäkta ordvalet) det handlar om. Skulle vilja återuppta mitt engagemang efter fyra års paus sedan SvP lades ner…Men ettårsfirandet är alltså bara för befintliga medlemmar?

Comments are closed.

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X