Är du redo för Svenskarnas hus?

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
Det är bara en tidsfråga innan vi kan presentera det första Svenskarnas hus. Insamlingen har gått starkt och medlemmar runt om i Sverige har hjälpt till att hitta objekt. Medan arbete och insamling fortgår är det dags att ställa sig själv frågan: är jag redo för det?

En sak är säker och det gäller för de flesta av oss medlemmar: Huset kommer inte ligga där det vore bäst för oss. För egen del är det inte så konstigt eftersom jag alltjämt befinner mig i Berlin (något som kommer ändras när första huset är på plats). Huset hamnar där det hamnar av alla de olika orsaker vi måste väga in och var och en av oss begriper det. Några av oss kommer behöva åka långväga, andra kommer ha det närmre. Tur är att det bara är första Svenskarnas hus.

Oavsett var huset hamnar så är det vårt – medlemmarnas – och visionen tar ju inte slut bara för att byggnaden finns. Dels fortsätter jakten på nästa hus, men framförallt kommer mycket tid och ekonomi gå till att få det första att bli så bra vi alla vill. Och det är här frågan om du är redo för huset blir riktigt intressant att ställa. Det är ju lika bra att vara förberedd så jag vill uppmana alla att redan nu inventera sig själva och sina resurser för att vara redo när frågan ställs: ”Vad kan du hjälpa till med”?

Frågan kommer ställas, var så säker. Vi gör ju det här tillsammans. Jag vet inte vad vi kommer behöva men hantverkare av olika slag är ingen högoddsare. Själv är jag ingen snickare eller VVS-montör, men jag kan bära, hålla och hålla sällskap. Hantlangare kommer också behövs. Sen är frågan: Vad har du i garaget eller ute i ladan? Finns där sådant vi kan komma att behöva? Gör en inventering redan nu så du är redo när det är dags. Själv äger jag inte mycket, men mitt hemmagym står till förfogande, det och några böcker från mitt privata bibliotek och lite annat smått och gott.

Som vanligt kan inte alla göra allt, men alla kan gör något. Jag ser fram emot att få lämna datorn, resa mig upp och handfast bygga framtiden när vi börjar skriva det andra kapitlet i Det fria Sveriges historia. Det kommer vara ett minne för livet.

Magnus Söderman

Magnus Söderman

Lämna gärna en kommentar!

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X