Årets första husdag gav mersmak

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
Den 25 januari slog Svenskarnas hus i Älgarås upp sina portar för allmänheten när man för första gången arrangerade en husdag. Dessa husdagar är en mindre typ av evenemang, med gratis inträde och riktat även till de som ännu inte är medlemmar i föreningen.

Denna första husdag markerade också inledningen på vår nya satsning på lördagsöppet i huset, och framöver kommer vi hålla öppet de flesta lördagar (för detaljer, kolla in kalendern på Svenskarnas hus hemsida).

Redan vid lunchtid hade ett tiotal personer samlats i husets cafédel och det fylldes ständigt på med fler intresserade människor, så väl medlemmar som andra nyfikna, under de kommande timmarna. Två rundturer genomfördes i huset för att berätta om planerna för den fortsatta renoveringen, och däremellan gick diskussionerna höga runt caféborden.

Klockan 15 var det dags för dagens första föreläsning där föreningens ordförande Dan Eriksson tog till orda. Från scenen hölls en omarbetad version av en föreläsning han en dryg vecka tidigare höll inför tyska nationalister i Dresden, om situationen i Sverige. Mycket fokus lades vid frågan om demografi, och för den som är intresserad kan Dan Erikssons skrift med fakta i ämnet beställas hem gratis här.

Efter en frågerunda och en kort paus för att fylla på kaffekopparna klev Svegots chefredaktör Magnus Söderman upp på scen och höll ett eldigt anförande på temat ”Svenskarna först, eller inte?”. Även Södermans tal kommer inom kort finnas tillgängligt som skrift att ta del av i efterhand.

När den öppna delen var slut gick det hela över i en medlemskväll med medlemspub, där det hölls tal av mer intern karaktär, det sjöngs allsång och en och annan karl passade även på att bjuda upp en dam för att ta sig en svängom på dansgolvet.

Skratt och vänskap ända in på småtimmarna, och när vi till slut skulle till att sammanfatta den första husdagen kunde vi konstaterat att vi haft ett hundratal gäster, att åtta personer löst medlemskap på plats, att nya vänskapsband hade knutits och att vi alla kom därifrån stärkta i vår övertygelse om Det fria Sveriges lysande framtid.

Är Det fria Sverige någonting för dig?

Vi är en intresseförening för det svenska folket som med opinionsbildning, socialt arbete och etablerandet av våra egna lokaler, verksamheter och områden vill lägga grunden för en tryggare framtid för de svenskar som så önskar.
Det fria Sverige

Det fria Sverige

Lämna gärna en kommentar!

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X