Att du är svensk har vare sig med turen eller slumpen att göra

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Med jämna mellanrum hör vi det sägas, att vi har turen att vara svenskar som bor i Sverige – ett av världens bästa länder. Det är också något som somliga av oss minns från skolan. Hur läraren sa att vi ska vara lyckliga över att vi hade sådan tur att vi föddes i Sverige och inte i något av de länder som plågas av den ena eller andra olyckan.

Vilken neslig lögn det är som prackats på oss och som många av oss kommit att tro på och sprida vidare. Var och en av oss har nog gjort oss skyldiga till att tänka eller säga att ”det är en jäkla tur att jag är svensk”. Ännu värre är sedan lögnen som bygger på den första lögnen om turen. Att det slumpat sig att vi är svenskar. Den har vi också hört: ”Var glad över att du är svensk, du kunde lika gärna att fötts i ett fattigt land i Afrika, eller ett krigshärjat Mellanöstern”.

Låt oss en gång för alla konstatera att vare sig turen eller slumpen har att göra med att du är en vit, svensk europé. Du hade inte kunnat bli något annat. Det är en biologisk omöjlighet.

Varför du är svensk

Du är svensk för att dina föräldrar är svenskar och för att deras föräldrar var svenskar… och så vidare genom historien. Du är europé för att dina föräldrar var det och deras, i sin tur. Du är vit av samma orsaker och vit, europé och svensk hänger ihop.

Dina förfäder kunde valt annorlunda än de gjorde, gift sig med någon från andra sidan jorden och skaffat barn med denne. De hade kunnat bryta den kedja som sträcker sig bakåt genom historien och varit länken som ”brast”. Då hade du inte varit du och det på grund av ett val som de fattade. Det finns ingen slump, inte tur.

Du är vit, svensk europé eftersom dina föräldrar, farföräldrar och så vidare var det och förde vidare detta arv obrutet genom släktleden. Det är grundläggande biologisk fakta.

Farmor från Italien?

Ja, det gäller dig också. Farfar svensk, farmor från Italien och du själv svensk med delvis italienskt påbrå. Inget underligt med det. Att vara svensk har tre beståndsdelar: den svenska etniciteten, den europeiska anknytningen och den vita rasen.

I dag försöker man blanda bort dessa kort och mena att ”svensk är den med ett svenskt medborgarskap” – det är etablissemangets definition. Men att tillhöra den svenska nationen enligt den rätta definitionen är att födas in i den, som en del av den ras och det folk som utgör den. Slå upp ordet ”nation” och begrunda.

Man kan var svensk medborgare och afrikan. Men inte svensk. Du kan vara integrerad i det svenska samhället och prata bättre svenska än en pursvensk, men inte självklart accepteras som svensk vid första anblicken. Det säger inget om ditt människovärde rent filosofiskt, det betyder bara att du inte är svensk. Och du kommer inte eller kunna bli det. Kanske dina barn eller barnbarn, men inte du.

Du som läser detta kan inte bli asiat eller afrikan. Det är omöjligt. Och afrikaner eller asiater kan inte bli vita européer. Du är vad du är och det har inget med slumpen att göra. Det har inte vad dina barn blir heller. Då är det du som bestämmer. De är resultatet av dina val och när de valen är gjorda finns det ingen återväg.

Att hävda att det var turen eller slumpen som formade dig till svensk är inget annat än dumhet. Enkelt uttryckt: Svenska barn kräver svenska föräldrar. Punkt.

 

Magnus Söderman

Magnus Söderman

Lämna gärna en kommentar!

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X