Damernas dag i Svenskarnas hus blev en succé

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
Den 7 december arrangerades den första upplagan av Damernas dag. Vi låter här Ida, som var initiativtagare till evenemanget, berätta om sin upplevelse av den historiska dagen.

Klockan två öppnades dörrarna till det som skulle bli första gången som endast kvinnor var välkomna i Svenskarnas hus. Gästerna möttes av hembakat julfika som bakats av två flitiga medlemmar; det var snömuffins, pepparkakor med glasyr, hallon- och granatgrottor, saffranslängd och glögg.

I stora salen var försäljningsbord uppställda och flera kvinnor hade tagit med sig både det ena och det andra som nu radades upp på borden; ägg från egna höns, hemmagjord deodorant, värmekuddar, smycken, fina målade kort i nationell anda och juliga dörrkransar m.m.

Från scenen hälsade jag alla varmt välkomna till denna unika tillställning. Jag berättade kort om mig själv och även om vikten av träning, och speciellt kampsport eller självförsvar.

Eftermiddagen fortsatte sedan med härlig julmusik framför på piano och där en sångerska spred en otrolig stämning, tipspromenad och en diskussionsgrupp som var väldigt populär.

Men inte minst så bestod dagen ut av härligt mingel med glada, öppna, vänliga och tillmötesgående kvinnor som hade längtat efter denna dag länge. Det pratades för fullt!

Senare på dygnet hade restaurangen Elgåsen öppnat upp dörrarna endast för oss. Så vi åkte alla dit och avnjöt otroligt god och vällagad mat i ägarens mysiga restaurangstuga.

Höjdpunkten för kvällen var sedan när Lana Lokteff höll ett väldigt inspirerande tal via länk, med många tillfällen för oss att flika in med åsikter, peppande ord och frågor.

Med sitt varma sätt att få publiken att känna sig delaktig, blev det många skratt både för Lana och publiken. Kan nog säga att alla kände sig fylld utav energi, stolthet och hoppfullhet efter Lanas tal.

Jag kan bara sammanfatta detta evenemang som så väl historiskt som inspirerande, otroligt givande och en riktig glädjespridare.

Många nya kontakter knöts och jag tvivlar inte på att vänner för livet även hittades under denna dag.

Stort tack till alla er som hjälpte till före, under och efter evenemanget. Alla ni som bidrog med försäljning, fika, sång och så vidare.

Jag är otroligt stolt att ni ville vara med på denna dag, och otroligt tacksam över att få träffat er alla. Vi ses snart igen!

Sist med inte minst vill jag citera en medlemmen Lollos fina ord i en utav uppgifterna i tipspromenaden:

Att vara en nationellt sinnad kvinna i dagens samhälle är att kunna inse och förstå helheten. Du är värdefull, du är stolt, feminin och älskvärd. Vi är framtiden, vi är enade och vi står på rätt sida av historien.”

Vi är svenskarnas intresseförening

Det fria Sverige organiserar svenskar och ger det svenska folket en röst i ett samhälle där politiker och etablissemang försöker göra oss till andra klassens medborgare. Vi bygger våra egna samlingsplatser, bostadsområden och alternativa strukturer.
Bli en del av oss och var med och forma en svensk framtid.
Det fria Sverige

Det fria Sverige

Lämna gärna en kommentar!

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X