De joggande poliserna och otryggheten i samhället

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

På flera platser i Sverige kan man nu jogga tillsammans med poliser, poliser i tjänst närmare bestämt. Så eftersom många känner sig otrygga i spåren, speciellt när vi går mot mörkare tider. Detta säger en hel del om Sverige av idag.

Att polisen på flera håll i Sverige nu erbjuder den hurtiga men otrygga att få jogga med beväpnad polis har utomlands tagits upp som ett av många tecken på att Sveriges politik (invandringspolitiken alltså) har misslyckats. Såväl Nigel Farage från Storbritannien som Umberto Bossi från Italien har tagit upp företeelsen.

Svensk media och svensk polis försöker dock förklara bort det hela. Områdeschefen för polisen i norra Kalmar län hade detta att säga:

– Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Det är tyvärr alltid folk som tolkar saker och ting som passar deras egen agenda, säger han till TT.
Pleijel berättar att initiativet togs för att försöka råda bot på den upplevda oron och att man tydligt tar avstånd från all form av högerextremism.
– Det här är en åtgärd som hela samhället här hjälps åt med för att öka tryggheten. Inget annat, säger han.

Vem tolkar vad?

Media, politiker och polis försöker förklara bort otryggheten svenskar känner. Varför inte ta ansvar för vad man ställt till med istället?

Var och en som har minnen av Sverige innan den stora massinvandringen började, det i allt väsentligt homogena Sverige, vet att polisen då inte kände sig nödgade att finnas med i springspåren, inte någonstans! Det fanns ingen ”upplevd otrygghet” som man behövde ”råda bot på”. Detta uttalande från polismannen är i sig nedlåtande… som om otryggheten egentligen är överdriven (trots att folk blivit överfallna, rånade och våldtagna under joggingrundan).

Det är så att man kan se Jerzy Sarnecki kråma sig i teve och hävda att det minsann alltid har varit som det är nu; det är bara anmälningsbenägenheten som ökat. Tro det, den som vill!

[clickToTweet tweet=”I det fria Sverige behöver polisen inte jogga med otrygga medborgare.” quote=”I det fria Sverige behöver polisen inte jogga med otrygga medborgare.”]

Det hela är ganska enkelt. Att polisen på flera platser i landet, nu senast i Kungsbacka, erbjuder sig som sällskap till hugade motionärer beror på att Sverige inte är lika tryggt som det en gång var. Varför det är så är också tydligt när det står klart att utomeuropéer är överrepresenterade i brottsstatistiken. Ja, det är faktiskt pudelns kärna som vi snabbt kom till.

När polismannen ovan säger att det bara handlar om att öka tryggheten så ställer ingen frågan varför tryggheten har försvunnit. Att ställa upp poliser överallt är ju inte en hållbar lösning på problemet, eller? Lösningen ligger ju snarare i att ändra på orsakerna till att samhället blivit mer otryggt? I väntan på att den politiska vilja till en verklig förändring vinner makt att göra något, måste vi ta ansvaret själva och återerövra den trygghet etablissemanget stulit från oss.

Det fria Sverige

Det fria Sverige

Lämna gärna en kommentar!

En kommentar på “De joggande poliserna och otryggheten i samhället

Comments are closed.

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X