Det är dags för det andra Svenskarnas hus

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
Föreningens tredje år bjuder på stora visioner. Ordförande Dan Eriksson berättar om vad som är på gång, och vad som är möjligt.

Protokollet från förra helgens styrelsemöte finns nu upplagt på hemsidan, och därför känner jag att jag kan tala lite mer fritt om de storslagna visioner vi har för året som kommer.

Föreningen Det fria Sverige arbetar bekant på flera plan, och inte allt av det syns alltid utåt på nätet. Speciellt inte sådant som rör det lokala arbetet i Älgarås, något som kommer bli ännu intensivare det här året – en liten fingervisning om det kom i samband med tidningsrubrikerna kring vårt förslag att ta över biblioteksverksamheten.

Vi har dessutom en satsning på lördagsöppet i huset, och de kommande tre lördagarna är huset öppet — förhoppningsvis en trend som kan fortsätta nu när vi håller på och sätter ihop en arbetsgrupp för de som vill hjälpa till på lördagar.

Men föreningen är också mycket mer än bara arbetet i Älgarås, och i år kommer de första kommunföreningarna att sjösättas, vilket också lägger grunden för nästa stora delmål: Det andra Svenskarnas hus!

Var ska det ligga? Hur ska det se ut? Allt detta besvaras i Svensk Strävan, vårt medlemsblad som skickas ut till medlemmar under nästa vecka.

Men avgörande för att det andra Svenskarnas hus ska bli verklighet är att Husfonden är stark och redo att investera i nästa fastighet.

Därför kommer vårt mål om 50 000kr per månad ligga kvar, för att färdigställa renoveringen av huset i Älgarås så det är helt klart när året är slut, men varje krona utöver detta som kommer in till Husfonden kommer öronmärkas till hus nummer två.

När vi lanserade föreningen sa vi att det första huset skulle köpas inom ett år, och att vi sedan skulle lägga två år på att få det i ordning så att vi efter två år skulle kunna införskaffa nästa hus (se presskonferensen från lanseringen i efterhand här).

Nu börjar vi närma oss detta, och det kommer kräva mycket av oss alla som vill se detta bli verklighet. Jag lovar att lägga extra mycket arbete på föreningen detta år, och investera varenda minut och krona jag kan i att detta ska bli verklighet.

Jag hoppas även du vill vara med och göra detta möjligt, att se till att vi tar detta steg. Engagera dig i föreningen, stötta husfonden, gör vad du kan.

Tillsammans är allt möjligt, det har vi redan bevisat en gång. Nu tar vi nästa kliv!

Vi är svenskarnas intresseförening

Det fria Sverige organiserar svenskar och ger det svenska folket en röst i ett samhälle där politiker och etablissemang försöker göra oss till andra klassens medborgare. Vi bygger våra egna samlingsplatser, bostadsområden och alternativa strukturer.
Bli en del av oss och var med och forma en svensk framtid.
Dan Eriksson

Dan Eriksson

Lämna gärna en kommentar!

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X