Det fria Sverige anmäler STAGA Sweden AB för diskriminering

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
Det fria Sverige DO-anmäler STAGA Sweden AB för diskriminering efter att VDn Sven Lundgren berättat att de "undviker unga, svenska män" utan hellre anställer "nysvenskar".

Det fria Sverige DO-anmäler STAGA Sweden AB för diskriminering efter att VDn Sven Lundgren berättat att de ”undviker unga, svenska män” utan hellre anställer ”nysvenskar”.

Den 12 juni publicerade så väl Corren.se som Affarsliv.com en artikel om bristen på arbetskraft i Östergötland. I artikeln talade man bland annat med VDn för STAGA Sweden AB, en Sven Lundgren, som berättade att de aktivt diskriminerar unga, svenska män.

Lundgren menar att arbetsmoralen är högre hos de han kallar för ”nysvenskar” (alltså ickesvenskar) och säger att ”allra helst anställer vi nysvenskar, oavsett kön”. Han fortsätter också med att berätta att ”vi undviker framförallt unga, svenska män. Kvinnor har, generellt sett, högre arbetsmoral”.

I dag har föreningen Det fria Sverige, som är en intresseförening för svenskarna, lämnat in en anmälan till Diskrimineringsombudsmannen (DO) om diskriminering baserat på etnicitet, kön och ålder.

STAGA Sweden AB har efter hård press från alternativmedia och efter att ha blivit nedringda av förbannade svenskar idag publicerat ett pressmeddelande där man talar om en ”olycklig formulering”. För Det fria Sverige är det dock tydligt att företagets VD Sven Lundgren har en svenskfientlig urvalsprocess vid anställningar, och när Tidningen Svegot ringde upp honom förnekade han inte heller att han sagt så som Corren skriver i sin artikel. Uttalandet att de ”undviker unga svenska män” lämnar inte öppet för några andra tolkningar. I det nya uttalandet använder man istället nyspråk för att säga samma sak, som att ”STAGA arbetar hårt och aktivt med integration och mångfald på arbetsplatsen”.

Det fria Sveriges ordförande Dan Eriksson:

— Jag sätter inte någon tillit till att DO kommer driva fallet vidare, men för oss är det ändå viktigt med en markering. Låt detta också vara en påminnelse till svenskar att inte göra affärer med STAGA Sweden AB, utan att välja andra leverantörer tills de bytt ut sin svenskfientliga VD.

Läs vår anmälan

DO-anmälan mot STAGA Sweden av Dan Eriksson via Scribd

[click_to_tweet tweet=”Svenskfientlighet kan aldrig accepteras – Det fria Sveriges anmäler STAGA Sweden AB till Diskrimineringsombudsmannen #svpol” quote=”Svenskfientlighet kan aldrig accepteras – Det fria Sveriges anmäler STAGA Sweden AB till Diskrimineringsombudsmannen”]


Det fria Sverige är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Läs mer om vår förening och lös medlemskap om du vill vara en del av och stötta vårt viktiga arbete.

Det fria Sverige

Det fria Sverige

Lämna gärna en kommentar!

4 kommentarer på “Det fria Sverige anmäler STAGA Sweden AB för diskriminering

  1. Hej. Bra gjort att anmäla Staga Sweden AB. Fortsätt i samma stil. Vi svenskar är diskriminerade på allvar. Det gäller bostadsmarknaden i ännu högre grad där man bygger nytt, sätter in ” nyanlända” i äldreboenden, studentlägenheter, nybyggda dyra lägenheter mm mm. Våra ungdomar och bostadslösa osv prioriteras bort. Hela miljonprogrammet har de givit bort till utifrån kommande. Det är nog sedan länge!

Comments are closed.

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X