Det fria Sverige önskar glad Påsk

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
En påskhälsning från Det fria Sveriges ordförande Dan Eriksson.

Påsken är den viktigaste högtiden för världens kristna, och så även för många svenskar. Delar av den svenska påsktraditionen kan faktiskt spåras till förkristen tid, och för en utomstående betraktare kan det nog vara svårt att få ihop Kristus korsfästelse, återuppståndelse, häxor och påskharen.

Men medan påskharen är ett tyskt fenomen som ganska sent kom till Sverige, har häxorna en betydligt längre historia rotad i gammal folktro.

Det fria Sverige är en ickekonfessionell förening, och bland våra medlemmar hittar vi så väl kristna som hedningar som agnostiker och de som saknar tro. Men vi binds alla samman av de traditioner som levts och utvecklats hos vårt folk under tusentals år, och oavsett om du den här långhelgen har ditt fokus på kyrkan, häxor, godis eller familjen hoppas vi att du tar dig tid för att delta i traditionen och inte minst ge den vidare till dina barn.

För Det fria Sverige, och våra projekt Svegot Media och Svenskarnas hus, innebär påskhelgen ett betydligt lägre tempo och delvis ledighet. Vi tänker inte dra några paralleller till Kristus, men även vi tänker återuppstå — dock inte förrän på tisdag.

Du kommer alltså inte kunna nå oss via mejl eller telefon, eller kunna besöka oss i Svenskarnas hus, förrän tisdag. Men varför skulle du? Ta påskhelgen till eftertanke, tid med dina närmaste och för att ladda upp batterierna inför en intensiv sommar med arbetet för Det fria Sverige och de fria svenskarna.

Glad påsk!

Dan Eriksson

Dan Eriksson

Lämna gärna en kommentar!

En kommentar på “Det fria Sverige önskar glad Påsk

Comments are closed.

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X