När föreningen Det fria Sverige lanserades offentligt den 25 november förra året målade vi upp en vision för framtiden. Vi berättade om tanken med Svenskarnas hus, och alla möjligheter som sådana runt om i landet skulle ge svenska nationalister. Men vi startade med noll kronor, sex personer och en idé. Vi presenterade den för de som ville lyssna, och inom kort hade tusen personer löst medlemskap i föreningen och många hundratusen kronor hade samlats in.

I dag nådde vi ännu en milstolpe när insamlingen till Svenskarnas hus gick över 800 000 kronor. Vi satte ett väldigt högt mål vid lanseringen; vi skulle samla in en miljon kronor på ett år. Och även om vi inte nått dit än, så har vi helt klart kommit en väldigt lång bit på vägen.

Jag är otroligt ödmjuk inför det faktum att så många valt att bidra till den här drömmen. Och jag är innerligt rörd över det faktum att drömmen snart blir verklighet.

Inte nog med att insamlingen fortsätter att gå bra, vilket gör att vi nu är i en ekonomisk situation där vi faktiskt kan ge oss in i ordentlig budgivning till skillnad från tidigare då vi “förlorat” två budgivningar då vi inte haft tillräckligt med pengar. Det är dessutom så att Svenskarnas hus-gruppen och flera andra medlemmar har hittat massor av bra objekt. Några av dem har vi redan varit och tittat på, några ska vi besöka de närmaste dagarna.

När väl det första huset är inköpt påbörjas så klart arbetet med eventuella renoveringar och anpassningar av fastigheten till vår verksamhet, innan vi kan slå upp portarna för verksamheten. Exakt hur verksamheten kommer se ut är omöjligt att säga innan det första huset står på plats, allt beror på vad huset bjuder på för möjligheter. Klart står åtminstone att det ska finnas möjlighet att använda huset för större möten och tillställningar, som kommer hållas på regelbunden basis. Därtill hoppas vi att huset ska kunna erbjuda caféverksamhet, bibliotek, gym, kontor och mycket annat — det är egentligen bara vår egen fantasi och våra resurser som sätter gränserna.

Det ska bli väldigt kul att gå in i nästa fas med föreningen, där alla som kan hjälps åt för att snickra, måla och fixa på huset som kommer vara vårt. Att sedan få dra igång med verksamheten på riktigt har länge varit en dröm, men nu är den verkligen inom räckhåll.

Svenskarnas hus kommer bli en milstolpe i den svenska nationella oppositionens historia, och då är det ändå bara början på vad Det fria Sverige vill åstadkomma.

Tänd vårdkasen och berätta för alla du känner — Det fria Sverige finns, hon lever och hon kommer aldrig vika ned sig!

60 Shares

En kommentar på “Drömmen om Svenskarnas hus allt närmare verklighet

  1. Hoppas det blir en fastighet som kan expandera. Läste om ett par som köpte en hel by…med en gammal nerlagd skola, affär mm. visserligen nånstans i Norrland. De har fått folk att flytta dit och hyra husen (eller köpa jag minns inte) fått igång affären, startat upp skolan. Är det inte fantastiskt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *