En helg att minnas och ära våra förfäder

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
Det är Allhelgonahelg och det är en tid då vi samlas runt kyrkogårdar och minneslundar för att tända ljus, hedra och minnas nära och kära som går bort. Det är en fin och viktig högtid som inte bör tas på med lättja.

Den här helgen är ett perfekt tillfälle att dels fundera över din egen plats i den närmast ändlösa kedja av svenskar som kommit före dig, och som kommer komma efter dig. Ett tillfälle att visa tacksamhet och respekt för de svenskar som arbetat, slagits, älskat och hatat för att du ens ska kunna existera idag. 

Det är också ett utmärkt tillfälle att tala med dina barn och få dem att förstå att de inte är resultat av någon slump. Att berätta om släktingar som gått bort och familjehistorier som du kanske fått lära dig av dina föräldrar. Men också ett sätt för att hjälpa ditt barn förstå att han eller hon är en del av något mycket större, en del av ett historiskt sammanhang som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden. Självklart kommer inte barnet förstå vidden av det redan nu, men du har möjlighet att plantera ett frö som kommer få gro i många år framöver.

Jag hoppas att du tar tillfället i akt den här helgen att tänka tillbaka, minnas, hedra och respektera dina och våra gemensamma förfäder. Har du möjlighet, besök en kyrkogård efter mörkrets inbrott och beskåda alla gravljusen och fundera på vad de symboliserar för dig.

Jag önskar dig en välsignad Allhelgonahelg.

Dan Eriksson

Dan Eriksson

Lämna gärna en kommentar!

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X