Ettårsfirandet i Skåne – en medlems reflektion

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
Många med mig har vittnat om den stora lättnaden, samt den förhoppning och framtidstro som i oss såg sitt ljus i och med att föreningen Det fria Sverige lanserades. Den där lördagen i slutet på november förra året blev startskott för ett vänskapsbyggande för vårt folk från norr till söder.

Ett år går fort, och vår förening har under året haft många järn i elden, mycket av föreningens mål har sjösatts och mycket mycket mer kommer genom år och årtionden att slå igenom så att fler av det svenska folket kan finna vår gemenskap. Så var det dags för ett-års-firande.

Genom vårt vackra avlånga land tändes vårdkasar på ett flertal ställen i föreningens anda. Jag körde som kanske den sydligaste medlemmen några mil med förväntan till samlingsplatsen, vem skulle komma, skulle det finnas några jag kände sedan tidigare? Väl på plats (i god tid) tog jag mig en liten promenad i den lilla skogen intill där jag parkerat. Snart skulle mina fränder ansluta, jag kände en behaglig upprymdhet, och frid.

Så kom då mina vänner och några av dem redan bekanta ansikten, men desto fler som jag aldrig träffat. Vi väntade in, tog i hand och presenterade oss allt eftersom vi medlemmar strömmade till. Så gick vi då småpratande med varandra till platsen för vårdkasen, kasen tändes, det var riktigt högtidligt. Så stod vi då runt den tända vårdkasen, och här talar jag för oss alla, det var mäktigt. Jag kände mig delaktig i något stort.

Jag räknar in mig i kategorin ”äldre kvinnor”, och där stod jag denna höstlördagskväll med och tillsammans med övervägande unga engagerade och väldigt artiga människor. Det finns hopp om allt, vi finns och vi är bra. Alla dessa unga (och äldre) trevliga rejäla personer är ypperligt goda ambassadörer för föreningen.

Vi svenskar är ett ”föreningsfolk”, vi har det sedan länge med oss att gå samman med likasinnade. Att ta steget att köra till träff med fränder och likasinnade utökar vänkretsen på ett mycket positivt vis. Eftersittningen på restaurangen i närheten av vår vårdkase fördjupades nyfunna och nyvunna bekantskaper, det ena ger det andra.

Det visade sig att den kvinna jag satt bredvid bor endast några kilometer från mig och vi var överens om att fler träffar behöver komma till stånd. Vi kommer att träffas, jag kommer att ta initiativ för träff hemma hos mig. Vi kommer att bli fler!

Tack alla!

Vid pennan
Eva-Marie Olsson

Det fria Sverige

Det fria Sverige

Lämna gärna en kommentar!

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X