Europeiska unionens förre talman, den tyska politikern och ordföranden för socialdemokraterna i Tyskland, kräver nu på Twitter att ett Europas Förenta Stater skall bildas. Och de som inte är med på noterna skall kastas ut från EU-samarbetet.

Tiden då vänstern var motståndare till (eller skeptiska mot) EU är sedan länge borta. Idag är man en av dess varmaste förespråkare. Nu tar den tyska politikern Martin Schulz – en internationalist av rang – bladet från munnen och kräver att Europas Förenta Stater bildas.

På sin Twitter skriver han:

Schulz inte ensam

EU har sedan start gått mot just detta och på senare tid har allt fler namnkunniga politiker ropar efter ett USE (United States of Europe, efter amerikansk modell). I Sverige driver Liberalerna frågan till exempel, och på sitt senaste landsmöte beslutade man att aktivt arbeta för att EU ska bli en federation.

Det är inte svårt att se varför Schulz, med flera politruker, vill ha ett Europas Förenta Stater. Udden är utan tvekan riktad mot Polen, Ungern och liknande länder som vägrar acceptera det folkutbyte som EU beslutat om. Dessa länders vägran att acceptera flyktingkvoter och andra dekret från EU (som de också kommer undan med) underminerar eurokraternas makt och inflytande.

Det fria Sverige är varma anhängare av ett europasamarbete mellan olika nationer; på frivillig grund och utan överstatlighet. Vi vill he ett enat Europa av fria nationer. Inte en Europeisk Union eller ett Europas Förenta Stater.

Vi vill ha ett enat Europa av fria nationer, inte ett Europas förenta stater... eller ens EU!Click To Tweet

En kommentar på “Europas förenta stater eller Det fria Sverige?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *