Europas förenta stater eller Det fria Sverige?

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Europeiska unionens förre talman, den tyska politikern och ordföranden för socialdemokraterna i Tyskland, kräver nu på Twitter att ett Europas Förenta Stater skall bildas. Och de som inte är med på noterna skall kastas ut från EU-samarbetet.

Tiden då vänstern var motståndare till (eller skeptiska mot) EU är sedan länge borta. Idag är man en av dess varmaste förespråkare. Nu tar den tyska politikern Martin Schulz – en internationalist av rang – bladet från munnen och kräver att Europas Förenta Stater bildas.

På sin Twitter skriver han:

Schulz inte ensam

EU har sedan start gått mot just detta och på senare tid har allt fler namnkunniga politiker ropar efter ett USE (United States of Europe, efter amerikansk modell). I Sverige driver Liberalerna frågan till exempel, och på sitt senaste landsmöte beslutade man att aktivt arbeta för att EU ska bli en federation.

Det är inte svårt att se varför Schulz, med flera politruker, vill ha ett Europas Förenta Stater. Udden är utan tvekan riktad mot Polen, Ungern och liknande länder som vägrar acceptera det folkutbyte som EU beslutat om. Dessa länders vägran att acceptera flyktingkvoter och andra dekret från EU (som de också kommer undan med) underminerar eurokraternas makt och inflytande.

Det fria Sverige är varma anhängare av ett europasamarbete mellan olika nationer; på frivillig grund och utan överstatlighet. Vi vill he ett enat Europa av fria nationer. Inte en Europeisk Union eller ett Europas Förenta Stater.

[clickToTweet tweet=”Vi vill ha ett enat Europa av fria nationer, inte ett Europas förenta stater… eller ens EU!” quote=”Vi vill ha ett enat Europa av fria nationer, inte ett Europas förenta stater… eller ens EU!”]

Det fria Sverige

Det fria Sverige

Lämna gärna en kommentar!

En kommentar på “Europas förenta stater eller Det fria Sverige?

  1. Så ni vill ha ett europasamarbete som liknar det Nordiska rådet och Nordiska ministerrådet? Jag är med.

Comments are closed.

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X