Sommarhäng för medlemmar och familjer i Göteborg

Solen lyser och det är dags att dra ihop en träff i Göteborg. Daniel Frändelöv håller den 30 juni i ett "sommarhäng" i Göteborgs skärgård, där vi träffas under enkla former för att umgås, bada, grilla och ha det trevligt. Hela familjen är så klart välkommen. Detta är alltså ingen politisk tillställning med tal och liknande, utan en möjlighet för nationellt sinnade på västkusten att lära känna varandra bättre och ha en trevlig dag tillsammans. Det går så klart bra att komma även om man inte har barn med sig. Vi ordnar med grill, kol, is för att kyla dryck och korv att grilla. Men ta gärna med egen dryck och om du vill ha annat eller mer att äta. Eventuellt överskott från bokningsavgiften går direkt till insamlingen till Svenskarnas hus. Efter din bokning är mottagen och vi registrerat din betalning kommer du kontaktas per telefon för mer information om samlingsplats och så vidare.

Medlemsträff i Västerås

Välkommen till en första medlemsträff i Västerås! Vi är många medlemmar i Västmanland, och nu är det dags att vi lär känna varandra bättre! Det blir en ledig träff med mat och dryck och samtal - så väl mat som dryck kommer finnas att köpas på plats. Du som anmält dig och erlagt bokningsavgiften, som oavkortat går till insamlingen för Svenskarnas hus, kommer kontaktas på telefon (glöm därför inte att lämna telefonnummer!) samma vecka som träffen är för att få exakt träffplats.

Sommarfest i Mellansverige

Då är det äntligen dags för Det fria Sveriges stora sommarfest! Här finns all information du behöver i förväg, men tänk på att antalet biljetter är begränsade och det är först till kvarn som gäller. Det är bara medlemmar som kan köpa biljetter, men du som medlem får också köpa biljetter till dina vänner som ännu inte är medlemmar, se till att välja rätt antal biljetter här nedanför!

Var är sommarfesten?

Den är i Mellansverige. Av säkerhetsskäl kan vi inte skriva ut mer här, men vi har fått möjlighet att använda en plats som ägs av en medlem och som är helt fantastisk för ändamålet. Efter att du bokat och betalat din biljett så kommer du kontaktas via telefon för mer information om exakt samlingsplats så att du i god tid kan boka eventuellt boende för natten och planera din resa. Skulle det vara så att platsen inte fungerar med dina planer så kan du avboka din biljett och få den återbetald fram till den 30 juni - efter det datumet återbetalas inga biljetter.

Hur kommer man till festen?

Vi kommer åka gemensamt till festplatsen med bilar, så har du möjlighet att ta dig till samlingen med bil så kommer det underlätta mycket. Om du inte kan komma med bil så gör det inget, utan vi kommer då ordna så att vi fyller upp de bilar som finns på plats, så att alla kommer till festplatsen. Det går att ta sig till samlingsplatsen med lokaltrafik.

Hur länge håller festen på?

"Familjeprogrammet" med lekar, fiskdamm, hoppborg och annat som är mest inriktat på barnfamiljer, även om det kommer vara aktiviteter även för vuxna under tiden, pågår fram till klockan 18. Efter 18 börjar en mer typisk fest med mer musik, dans, sång samt tal från föreningens företrädare. Festen är också releasefest för Kiwi & The Dogboys nya skiva som släpps på Midgård Records, varför Kiwi kommer ha en konsert på kvällen och möjlighet att köpa skivan kommer finnas på plats. Vi räknar med att sluta vid 23 på kvällen.

Vad kommer hända på festen?

För barnen kommer det finnas hoppborg, ansiktsmålning, fiskdamm, femkamp och lite andra lekar att underhålla sig med. För vuxna kommer det också finnas en femkamp och en och annan överraskning. Det kommer också vara musikalisk underhållning i form av så väl folkmusiker som trubadurer, och senare på kvällen blir det dags för dans när DJ Chairman lirar svenska sommarhits och Kiwi & The Dogboys har konsert och lanserar sin nya skiva. På plats kommer det också finnas försäljningsbord från bokförlag, skivbolag, hantverkare och nationalistiska initiativ (vill du ha informations- eller försäljningsbord? Hör av dig!). Glöm inte att ta med kontanter, vi kan inte garantera att det kommer gå att betala med kort eller swish - ge inte bankerna massa pengar och information i onödan, ta med rikligt med kontanter!

Finns det något att äta och dricka?

Du kan förboka buffé (200 kronor per vuxen, 100 kronor per barn) eller köpa lättare tilltugg på plats från grillen. För den törstige kommer det finnas ett rikt utbud av så väl svaga som starka drickor.

Hur ska jag klä mig och bete mig?

Helt, rent och vårdat. Alla är välkomna till oss men vi förbehåller oss rätten att avvisa personer som uppträder berusat, otrevligt eller som stör ordningen på platsen. Om man avvisas från platsen återbetalas inte inträdet. Antalet biljetter är begränsade. Biljetter säljs fram till den 15 juli eller tills de blir slutsålda. Boka dina biljetter nu för att inte gå miste om årets händelse!

Studie- och inspirationsresa till Sachsen, Tyskland

Är du redo för den häftigaste upplevelsen i ditt liv? Häng med Det fria Sverige på en studie- och inspirationsresa till Sachsen i Tyskland och upplev folkgemenskap och levande nationalism i praktiken. Träffa Tysklands ledande nationalistiska företrädare, lyssna till presentationer av sociala projekt, besök de nationalistiska husen, de nationalistiska restaurangerna och pubarna. Träffa nationalistiska företagare och se vad som faktiskt är möjligt, och vad som inspirerat grundandet av Det fria Sverige. Eftersom vi anser att denna resa är av yttersta vikt för våra medlemmar så har vi subventionerat resan så att så många som möjligt ska kunna delta, men antalet platser är begränsade. Eftersom augusti är högsäsong så måste alla bokningar vara inne senast den 31 maj, så att vi kan boka hotellrum och så att vi vet om vi ska boka stora resebussar eller mindre minibussar. Under de tre fullpackade dagarna kommer vi bland annat:
 • Besöka NPD:s högkvarter och träffa partiledaren Frank Franz och/eller Europaparlamentsledamoten Udo Voigt.
 • Få en guidad tur genom en historisk småstad känd bland annat för sin vinproduktion.
 • Besöka ett nationellt jättehus i Riesa med förlag, lager, butik, kontor och sociala projekt.
 • Lyssna till en föreläsning om det sociala arbetet i Riesa där man hjälper fattiga tyskar med kläder, leksaker, möbler och mycket mer.
 • Träffa nationalistiska ungdomar som bedriver sociala projekt i sin hemstad
 • Få en guidad tur genom det historiska Dresden.
 • Besöka det nyöppnade Haus Montag, ett nationalistiskt hus i Pirna, med pub, gym, kontor och butik.
 • Lyssna till en föreläsning om det sociala arbetet i Haus Montag och en framställan av arbetet i italienska Casa Pound.
 • Äta på traditionella tyska restauranger med nationellt sinnade ägare.
 • Umgås på kvällarna i nationalistiska lokaler med levande musik och gemenskap mellan svenska och tyska nationalister.

Detta bildspel kräver JavaScript.

I priset på 3000 kronor (normalt minst 5000 kronor) ingår:
 • Hela programmet ovan
 • Tre övernattningar i dubbelrum (för enkelrum, ta kontakt med oss, extra avgift tillkommer)
 • Frukost (fredag-söndag), lunch och middag (torsdag-lördag)
 • Transport från Berlin och mellan de olika programpunkterna
Om du önskar kan du välja att betala 3x1000 kronor om du inte vill lägga ut allt på en gång. Du betalar då 1000 kronor nu, sedan 1000 kronor igen den 30 juni respektive 31 juli. Om du ångrar dig eller inte kan åka på resan så återbetalas inte inbetalt belopp, eftersom vi redan har betalat leverantörer, hotell och annat.

Så tar du dig dit

 • Du måste vara i Berlin senast 12:00 torsdagen den 23 augusti. Vi rekommenderar att du bokar ditt flyg så snart som möjligt. Billigast från Göteborg, Stockholm och Köpenhamn är normalt sett Easyjet.
 • Vi räknar med att vara tillbaka i Berlin 13:00 söndagen den 26 augusti. Boka ditt flyg tillbaka alltså tidigast 15:00 på söndagen. Utöver Easyjet flyger också bland annat Norwegian och SAS till Sverige.
Missa inte denna chans att se levande nationalism i praktiken. Du kommer komma hem med nya kontakter, fantastiska erfarenheter och en inspiration utöver det vanliga att driva det nationalistiska arbetet i Sverige framåt. Antalet platser är begränsat, och vi behöver ha in din bokning så snart som möjligt. Mindre förändringar i det planerade programmet kan ske. Film (på tyska) som visar delar av det sociala arbetet och husen som vi kommer att besöka: https://www.youtube.com/watch?v=lklcTZBH_68