25/01/2020

12:00 - 22:00

Den 25 januari hålls årets första Husdag i Svenskarnas hus i Älgarås. Klockan 12:00 öppnar vi portarna för allmänheten och det finns möjlighet till att ta del av allt huset har att erbjuda.

Från 15:00 hålls föredrag av företrädare för föreningen. Självklart bjuder vi på kaffe till alla som vill komma och lyssna. Det kommer också finnas korv samt mackor att köpa för den som skulle bli hungrig under dagen.

Föreläsning 1: Dan Eriksson – Hur illa är det i Sverige egentligen?

Svarta rubriker i alternativmedia. Ett Sverige som används som skräckexempel utomlands. Men är allt bara överdrivet? För att ta reda på hur illa det är i Sverige egentligen så får vi ta fram den statistik som finns, gå igenom den och försöka läsa mellan raderna. Är du beredd att höra sanningen? Föreläsningen är en omarbetad version av en föreläsning föreningens ordförande bara en vecka innan håller inför nationalistiska politiker i tyska Sachsen.

Föreläsning 2: Magnus Söderman – Svenskarna först, eller inte?

All politik och maktutövning handlar om att prioritera resurserna man förfogar över. Det går inte att komma runt denna sanning. Idag kan vi se hur de styrande prioriterar på ett sätt som allt som oftast är negativt för svenskar och för Sverige. Samtidigt hävdar de att ”alla är lika mycket värda” och att man inte får ställa grupp mot grupp.

Nationalismen har svaret på hur man ska prioritera och den räds inte att ge klara och tydliga svar när grupp ställs mot grupp. Om resurserna ska räcka till krävs det verklighetsförankring och förmågan att fatta också svåra beslut. Om detta resonerar Magnus Söderman i sitt föredrag.

Medlemsexklusivt på kvällen

Klockan 18:00 stängs dörrarna för allmänheten, och resten av kvällen blir exklusiv för medlemmar. Vi öppnar upp medlemsbaren och tal kommer hållas och en och annan överraskning kan dyka upp under kvällen. Medlemskap går att lösa på plats för den som önskar.

Kom och var en del av denna första Husdag.

Dörrarna kommer vara öppna, men vi kan bara ta in ett begränsat antal personer. Föranmäl dig här nedanför, och ifall det blir fullt är det de som föranmält sig som får plats först. Om du föranmäler hjälper det också oss att förbereda oss på bästa möjliga sätt.

Bokningar

Dörrarna kommer vara öppna, men vi kan bara ta in ett begränsat antal personer. Föranmäl dig här , och ifall det blir fullt är det de som föranmält sig som får plats först. Om du föranmäler hjälper det också oss att förbereda oss på bästa möjliga sätt.