Familjedag i Sydskåne med mersmak

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
En vandring genom historien och en dag fylld av gemenskap i södra Skåne gav deltagarna mersmak för fler liknande tillställningar i framtiden.

Vi var en glad och förväntansfull skara som träffades på Söderslätt för att uppleva och informeras om en liten del av våra svenska och skånska rötter. I föreningen Det fria Sveriges namn kallades det till kultur för hela familjen, en liten runda tvärs över vägen till mitt i byn.

En deltagare konstaterade att så mycket det finns att visa och lära även från den minsta lilla by, tänk alla byar man endast kör igenom utan att riktigt förstå vilka kulturskatter dessa besitter.

Och just i denna by finns bronsåldershög, även kallad för Väpnemannahögen som såklart har sin historia spetsad med skrönor och sägner att föra vidare. Vi tog en titt in i byns kyrka som är från 1100-talet och fick en riktigt bra informativ rundvisning av en glad person tillika en granne till en av arrangörerna.

Det finns så mycket från förr i tiden och vi blev visade likvagnen som vi med förundran beskådade där den stod i lidret. Medan den östliga bitande kalla vårvinden bet oss i kinderna gick vi med spänstiga steg för att titta på runstenen, en sten med runor som för eftervärlden berättade att en man rest den efter sin broder som varit konungens man.

Efter den lilla men goda och för anden stärkande promenaden gick vi så tillbaka till utgångspunkten där vi kalasada på grillad korv, kaffe och kaka medan vi löste världsproblemen. Eller i vart fall fortsatte vi att bygga kontaktnät för framtiden, som kan börja imorgon och bli som ringar på vattnet och fortsätta i all evighet.

Eva-Marie och Christina

Vill du vara med på framtida arrangemang? Har du kanske något du vill arrangera? Lös medlemskap i Sveriges största nationalistiska förening du med och bli en del av gemenskapen.

Det fria Sverige

Det fria Sverige

Lämna gärna en kommentar!

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X