Gemensamma nyårslöften inför 2019

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
Låt oss sammanfatta en riktigt bra år och låt oss därtill avge några gemensamma nyårslöften som kommer göra nästa år ännu bättre.

Låt oss titta tillbaka på 2018 med ett perspektiv som utgår från vår förening. Att vi kan vara nöjda med året är då en rejäl underdrift. Antagligen har de flesta av oss haft ett år med toppar och dalar, men nu när det gamla rings ut och det nya välkomnas så kan vi konstatera att vi klarade det och att vi lärde oss en hel del på vägen. För Det fria Sverige har det varit idel toppar – faktiskt.

Sammantaget (och inräknat de små och få motgångar som vi hanterat) är det en pil som går rakt uppåt. Vi behöver inte skygga utan både kan och ska berömma varandra för att vårt första år har varit framgångsrikt. Jag försöker att inte överdriva dagligdags. Det är något fler borde lära sig. Superlativen (i den utvidgade betydelsen) bör hållas tillbaka rent generellt. Faktum är att vi egentligen bara behöver räkna upp vad vi lyckats med. Det fria Sverige, ett år senare:

 1. 1 400+ medlemmar
 2. Närmare 50 medlemsaktiviteter
 3. 1 000 000 kronor insamlat till Svenskarnas hus
 4. Fastighet för Svenskarnas hus köpt
 5. Medlemstidningen Svensk strävan lanserad och utkommen med ett nummer
 6. Daglig närvaro i den offentliga debatten genom Svegot Media

Jag stannar där.

Vi har åstadkommit detta

Om du är medlem i Det fria Sverige så är du en del av det ”vi” som är föreningen. Var och en som är medlem kan (och ska) ta åt sig av äran. Detta vill jag att var och en av er ska ta med er in i nästa år – förståelsen för ”vi”. Att vara medlem i föreningen är att vara en del av en större helhet. Det som är bra för föreningen är bra för dig; det som är dåligt för föreningen är dåligt för dig. Den som talar illa om föreningen talar illa om dig och den som berömmer föreningen berömmer dig.

När jag sammanfattar året i mitt sinne känner jag (och det här är en ny känsla för mig) att vi inte kunnat göra mer än vi gjort. Förutom att inte överdriva är jag också självkritisk (i det här fallet för hela föreningen). Hur jag än vrider och vänder på det landar jag dock i samma slutsats. Vi hade inte kunnat göra mer, inte i det stora hela, inte om vi ska utgå från verkligheten.

Tro mig, det är sant.

Gemensamma nyårslöften

Det kommer vara upp till årsmötet i Mars att besluta om föreningens verksamhet under året. Därför tänker jag inte rusa åstad och gå över huvudet på medlemmarna. Styrelsen kommer ha flera förslag och jag räknar med att en del medlemmar kommer lämna in motioner. Vi hanterar dem när den dagen kommer. Även om vi inte vet exakt vad som kommer att stå på ”att göra”-listan 2019 så vet vi att det kommer finnas mycket att bocka av. Det går därför att lova ett par saker inför året som kommer.

Mina personliga nyårslöften lämnar jag därhän. Däremot vill jag dela med mig av några som har med föreningen att göra och jag hoppas att du är beredd att lova dem tillsammans med mig.

Jag lovar att:

 • varje dag göra något (hur obetydligt det än kan verka) för att lyfta fram Det fria Sverige
 • fundera ett extra varv på om det finns något mer jag kan göra för vår gemenskap
 • göra allt jag kan för att vara en bra ambassadör för det fria Sverige
 • hålla blicken fäst på framtiden och betänka att vår strävan sträcker sig över generationer

Jag stannar där.

Det som är bra med nyårslöften är att de signalerar en nystart av våra liv. Oavsett om vi är unga eller äldre så ger det nya året oss möjligheten att lägga allt som varit i ryggsäcken, som vi sedan ställer av oss. I den tomma ryggsäcken vi sätter på oss när klockan slår tolv behöver vi bara ta med oss det som är värdefullt. Det vi lämnar kvar försvinner inte. Vi kan (och ska) gå igenom forna års ryggsäckar med jämna mellanrum och påminna oss om vad vi inte ska plocka upp under året. Våra nyårslöften hjälper oss att välja det som är viktigt under de dagar som kommer.

Med de orden önskar jag er alla ett riktigt gott nytt år.

Magnus Söderman

Magnus Söderman

Lämna gärna en kommentar!

5 kommentarer på “Gemensamma nyårslöften inför 2019

 1. Bra skrivet Magnus, hoppfullt inför det nya året. Stort tack och jag önskar dig ett Gott Nytt År också

 2. Vi behöver verkligen ett fritt Sverige gärna med inslag av mångkultur i dess verkliga mening. Här begriper jag folkdräkter och folkdanser och andra regionala olikheter som tillsammans bildar mångfald och mångkultur. Islamisering går i rakt motsatt riktning mot likriktning enfald och monokultur eller ska vi säga frånvaro av kultur. Det vill vi inte ha.
  Låt det sägas högt. Sverige är rikt på inhemsk kultur och behöver rakt inte någon påspädning av islam.
  Vi ska inte behöva bli konverterade till islam med tvång. Alla strävanden i denna riktning måste beivras.

Comments are closed.

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X