Givande middag och planeringsmöte i Göteborg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
Ett tjugotal medlemmar från Göteborg med omnejd träffades och åt, umgicks och planerade in tre kommande arrangemang. Daniel Frändelöv från förenings styrelse var med och berättar om sina intryck från dagen.

Söndagen kom äntligen och med den planeringsmöte för medlemmar i Göteborgstrakten. Initiativet, planerandet och genomförandet sköttes helt och hållet av en medlem och jag var mer eller mindre där som gäst. Precis som det ska vara.

Vi var tjugo personer i blandade åldrar som möttes upp i ett oväntat kallt Göteborg denna söndagseftermiddag. Många av de som kom hade jag haft äran att träffa innan, men ett och annat nytt ansikte dök upp och blev genast indragna i DFS-gemenskapen. Alla såg till att skaka hand och presentera sig för varandra. Precis som det ska vara.

När alla var samlade gick vi en kort bit till restaurangen vi bokat. Eftersom vi var så många fick vi ett helt eget rum med möjlighet att stänga dörren. Det ökade känslan av samhörighet ytterligare.
Jag höll ett kort välkomsttal där jag som vanligt tackade alla som kommit och uppmanade till umgänge. Jag förklarade även att inom Det fria Sveriges ramar kan man göra nästan vad som helst, men det måste göras. Det krävs inte speciellt mycket av vare sig arbete eller tid att anordna en träff, och belöningen är stor.

— Varje människa som lär känna varandra på en träff som just du anordnar är endast tack vare dig. Det är en väldigt skön känsla.

Jag såg direkt att medlemmarna började fundera och snart undrade en man att man kanske kunde ”geocacha” tillsammans? En utmärkt idé, tyckte vi andra. Man kan anordna pubträffar, träningsrundor eller spelkvällar. Det är, som man säger, bara fantasin som sätter gränser.

Vi hade dock inte bara samlats för att ha trevligt. Vi hade ett julbord, en årsfest och en minnesceremoni att organisera. Vi behövde frivilliga som ställde upp. Det tog nog inte ens fem minuter innan allt var löst. Våra medlemmar vill verkligen vara delaktiga och entusiasmen spreds över hela gruppen.

Jag påpekade även att för tillfället ”leder” Stockholm något när det gäller aktiviteter, och så kan vi väl inte ha det? 20 stycken göteborgare skakade på huvudet och så fort jag pratat färdigt lade sig ett stillsamt sorl över lokalen.

Äntligen kunde folk börja planera och umgås istället för att lyssna på mig. Precis som det ska vara.

Vi åt och drack gott och samtalen svängde mellan politik och mer personliga spörsmål. Mannen bredvid mig berättade att han var relativt ”nyvaken” och led svårt av att inte ha någon att tala med. För honom har Det fria Sverige varit mer än bara en förening. Det har varit, och är, en oas där vänliga människor alltid har ett öra över.

Precis som det ska vara.

Vi är svenskarnas intresseförening

Det fria Sverige organiserar svenskar och ger det svenska folket en röst i ett samhälle där politiker och etablissemang försöker göra oss till andra klassens medborgare. Vi bygger våra egna samlingsplatser, bostadsområden och alternativa strukturer.
Bli en del av oss och var med och forma en svensk framtid.
Daniel Frändelöv

Daniel Frändelöv

Lämna gärna en kommentar!

En kommentar på “Givande middag och planeringsmöte i Göteborg

  1. Suveränt kul att höra! Bra folk såklart och ett fantastisk återberättande av Daniel Frendelöv. Tack för det!

Comments are closed.

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X