Glöm inte skicka in motioner till årsmötet

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
Den 28 mars håller föreningen Det fria Sverige årsmöte. En viktig dag för föreningen där styrelse väljs, föregående år gås igenom och planer för det kommande året beslutas.

Medlemmarnas eget engagemang är avgörande för att föreningen ska fortsätta framåt, och det är på årsmötet du som medlem har möjlighet att på allvar göra din röst hörd och forma föreningens framtid.

Enligt stadgarna måste motioner till årsmötet inkomma senaste fyra veckor innan årsmötet, vilket betyder att det är motionsstopp den 29 februari. Motioner som inkommer efter detta kommer inte kunna behandlas av årsmötet.

Har du några förslag för vad föreningen bör göra, hur den bör fungera eller något annat som rör verksamheten, så ska du alltså skicka in en motion snarast så att årsmötet får ta ställning till den.

Så här skriver du en motion

  • Skriv en rubrik som kortfattat beskriver vad ärendet handlar om.
  • Skriv vad ärendet handlar om (en bakgrund eller motivering).
  • Avsluta motionen med att själv föreslå ett beslut som du tycker att årsmötet ska ta, en så kallad att-sats (”Jag föreslår … att vi gör si eller så”). Det är detta som sedan årsmötet ska ta ställning till till.
  • Skriv under dokumentet med ditt namn eller ditt medlemsnummer om du vill vara anonym – handlingarna kommer bli offentliga.
  • Skicka till [email protected] eller lämna personligen din motion till någon i styrelsen.

Glöm inte heller att anmäla dig till årsmötet. På plats kommer du få möjlighet att, om du önskar, argumentera för din motion. Du måste också vara på plats för att kunna utnyttja din rösträtt.

Det fria Sverige

Det fria Sverige

Lämna gärna en kommentar!

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X