Gustav Adolfsdagen firades i Svenskarnas hus

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
Svenskarnas hus levde upp ordentligt när Gustav Adolfdagen firades av medlemmar och lokalbor i Älgarås.

Klockan 14.00 slogs portarna upp för högtidlighållandet av Gustav Adolf den store i Svenskarnas hus. Eftersom verksamheten i Älgarås inte har så många månader bakom sig är varje nytt evenemang lite av en prövning. Hur många kommer? Vilka kommer dyka upp? Vad ska förberedas? Vem ska göra vad?

För att göra planeringen ännu lite svårare såg vi också till att bjuda in Älgaråsborna, genom att dela ut närmare 300 inbjudningar.

30 Gustav Adolfbakelser hade bunkrats upp och det visade sig vara precis tillräckligt när vi stängde klockan 18.00. Det fanns precis kvar tillräckligt många för att personalen skulle kunna få smaka.

Förutom medlemmar från såväl när och fjärran dök det också upp en del lokalbor som för första gången besökte huset sedan den gamla klädbutiken/affären (som huserade i huset tidigare) lade ner för många år sedan. Att man uppskattar att huset börjar leva igen var tydligt.

Det fria Sverige kommer fortsätta att hålla öppet hus i samband med viktiga dagar som Gustav Adolfsdagen framöver. Det är också vår förhoppning att fler personer från närområdet kommer besöka oss framöver. Det är när svenskar träffas, sitter ner och pratar med varandra som det händer saker och ting.

Antagligen kommer det inte räcka med 30 bakelser nästa år.

Inbjudningar delades ut i Älgarås.
Det fria Sverige

Det fria Sverige

Lämna gärna en kommentar!

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X