Hot om organisationsförbud tecken på desperat regim

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
Socialdemokraterna skriver i ett pressmeddelande att man nu ska utreda sätt att förbjuda "rasistiska organisationer". Men hur ska vi egentligen tolka detta utspel?

När Socialdemokraterna nu går ut med att man begär en utredning kring hur man ska kunna förbjuda ”rasistiska organisationer” ska vi med all rätt bli oroliga. En sådan lagstiftning skulle stå i direkt konflikt med den svenska föreningsfriheten, och vore ännu ett steg mot en reell diktatur.

Samtidigt ska vi inte bli förvånade, utan måste se dessa åtgärder för vad de är; desperata slag i luften från en regim som börjar tappa greppet.

Runt om i Europa har vi bevittnat socialdemokratins död, och även här i Sverige där Socialdemokraterna haft enorm makt under lång tid gör partiet allt sämre resultat. Idag lever de på ”trogna” röster från äldre som ”alltid röstat på Socialdemokraterna” och importerade röster från den nya bidragsklassen.

Det är ingen stabil grund att stå på.

Samtidigt ser vi hur nationalister, konservativa och populister skördar framgångar över hela vår kontinent samt i Nordamerika och Oceanien.

Vad man måste förstå är att makten som är, och i Sveriges fall är den genomgående socialdemokratisk, aldrig kommer lämna ifrån sig makten frivilligt. Så länge de själva har makten talar de gärna om demokrati, yttrandefrihet, folkvilja och andra positivt laddade begrepp — men så fort deras makt utmanas på allvar kommer de vara beredda att överge alla dessa påstådda principer.

När vi grundade Det fria Sverige gjorde vi det med övertygelsen om att repressionen mot nationalister kommer öka. Man kommer försöka stoppa oss från att använda internet för att sprida vårt budskap och man kommer försöka förbjuda vår partier, organisationer och tidningar.

Just därför är vikten av organisering utanför internet av allra yttersta vikt. Just därför är etablerandet av våra egna områden, mötesplatser och alternativa strukturer livsavgörande för att vi ska kunna stå redo och starka när det blåser som hårdast.

Om du vill vara med och bygga dessa strukturer, om du vill organisera dig för att stå redo när det behövs, bli en del av Det fria Sverige och stöd husfonden för upprättandet och etablerandet av Svenskarnas hus runt om i hela landet.

Dan Eriksson

Dan Eriksson

Lämna gärna en kommentar!

2 kommentarer på “Hot om organisationsförbud tecken på desperat regim

Comments are closed.

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X