I dag en dag att fira

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
Styrelsen önskar alla medlemmar och sympatisörer en glad Valborg!

Förutom att det i dag är Valborgsmässoafton är det också vår konungs födelsedag. Det ger oss två skäl att fira.

Valborgsmässoafton har sedan 1400-talet firats till minne av det tyska helgonet Sankt Walpurgis men i Sverige har firandet långt djupare rötter än så. Själva aftonen infaller på solens ”kvartspunkt” i solhjulet – mellan vårdagjämning och midsommar.

Vi svenskar firar att våren är här och med eldarna från norr till söder och öster till väst motade vi äntligen bort mörkret och kylan. Det är en högtid som ska firas med respekt och vördnad för vårt arv.

Därutöver firar vi Sveriges konung, H.M. Konung Carl XVI Gustaf, som fyller 72 år i dag. Förvisso har vi en del otalt med Sveriges konung och likt de gamla odalmännen från förr är vi inte rädda för att visa vårt missnöje.

Framförallt är det inte konungen som person vi i dag uppmärksammar utan hans roll som Sveriges monark. Faktum är att H.M. Konung Carl XVI Gustaf är kung i en av världens äldsta monarkier, i ett av världens äldsta länder med en av världens äldsta flaggor.

Det är vad H.M. Konung Carl XVI Gustaf symboliserar för oss som fria svenskar.

Från styrelsen önskar vi alla medlemmar en riktigt trevlig Valborg i glada vänners lag… samt lagom fägnad och måttligt krus.

Det fria Sverige

Det fria Sverige

Lämna gärna en kommentar!

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X