Idag firar vi svenskheten

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
Idag är det Sveriges nationaldag, sedan 2005 en ledig dag, men vad firar svenska nationalister egentligen?

Idag, den 6 juni, firas Sveriges nationaldag. Eller ja, firas är väl att ta i. Kommunpampar runt om i landet ”firar” dagen med att dela ut svenska medborgarskap till främmande folk som många gånger varken har intresse av eller möjligheten att bli en del av en svensk folkgemenskap. För många svenskar runt om i landet är det också högst oklart vad man ska göra den 6 juni; det är inte en festdag som kommer naturligt för oss eller som har ordentliga traditioner likt midsommar eller jul.

Sanningen är den att det enda utlysta nationalistiska firandet av 6 juni idag hålls i Svenskarnas hus, i Det fria Sveriges regi. Självklart hålls det inofficiella och privata firanden med nationalistisk prägel runt om i landet; men vi är de enda som slagit upp portarna och sagt att ”här kan man fira nationaldagen som nationalist, utan att tvingas på multikultidravel och svenskfientlighet”.

Och biljetterna gick åt som smör i solsken, så pass att vi var tvungna att stänga platsbokningen i förväg. Till nästa år kommer vi ha ännu större kapacitet, och då hoppas jag att du som missade firandet i år passar på och tar chansen att delta.

Så vad firar vi som nationalister idag? Ja, inte är det nödvändigtvis Gustav Vasas kröning eller 1809 års regeringsform, som annars brukar lyftas fram som anledningar till vi firar just den här dagen. De sakerna är så klart en viktig del av svensk historia, och har en plats en sådan här dag, men som svenska nationalister boendes i ett land som numer ockuperas av en svenskfientlig statsmakt finns det andra saker att ta fasta på.

För oss är 6 juni en utmärkt dag att fira svenskheten. Den gemensamma nationella identitet som mejslats fram under tusentals år, och som hållit vårt folk samman i svåra tider. Den som fortfarande får svensk-amerikaner att fälla en tår när de besöker det gamla hemlandet; den som stärks ju längre bort från fosterjorden vi kommer; den som definierar oss i en allt mer globaliserad och rotlös värld.

Svenskheten är ingen maskeraddräkt man klär på sig när man känner för det, den är inget som kan läras ut eller något som vi helt kan göra oss av med. Vi föds med den som ett frö inom oss, och vattnas den av en svenskvänlig omgivning tillåts den också blomma ut i sin fulla prakt.

Den 6 juni vattnar vi vår svenskhet. Tillsammans minns vi vår historia, blickar mot framtiden och väcker den faustiska ande som är så unik för de europeiska folken.

Glad 6 juni önskar vi alla medlemmar och sympatisörer.

Länge leve svenskheten, länge leve Det fria Sverige!

Vi är svenskarnas intresseförening

Det fria Sverige organiserar svenskar och ger det svenska folket en röst i ett samhälle där politiker och etablissemang försöker göra oss till andra klassens medborgare. Vi bygger våra egna samlingsplatser, bostadsområden och alternativa strukturer.
Bli en del av oss och var med och forma en svensk framtid.
Det fria Sverige

Det fria Sverige

Lämna gärna en kommentar!

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X