Identitet – en nödvändighet för var och en

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Att ha en identitet är avgörande för människans välbefinnande. Identiteten är den grund individen bygger vidare på (och lägger till i) och om grunden är ofullständig blir också det vidare bygget det. Ingen ifrågasätter människans behov av en identitet; den identifikation man kan luta sig tillbaka på, litet som en hemmahamn för fartyget som seglar över världshaven.

Identiteten fyller många funktioner och gör bland annat så att man vet varifrån man kommer, vilket alltid är till gagn när man skall förstå vartåt man är påväg. Identiteten ger också individen ett sammanhang att förhålla sig till, vilket i sin tur ger självförtroende. Självförtroende ger i sin tur en människa som är respektfull och ödmjuk gentemot andra.

Under årtionden har den grundläggande identiteten för oss svenskar – som svenskar – ifrågasatts, ja till och med dragits i smutsen. Vem minns inte socialdemokraten Mona Sahlin som öppet deklarerade:

”Jag tror att det lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker.”

Hon är inte ensam och raden av mer eller mindre fräcka och osympatiska uttalanden från politiker, journalister och kulturpersoner är för deprimerande för att redovisa till fullo. Det är heller inget nytt, svenskens behov av att omfamna det utländska eftersom det känns modernt är ett historiskt faktum. Nu är det inget problem med utländsk påverkan på Sverige och svenskarna, mycket bra har kommit till oss från utlandet. Icke förty är det dock ett reellt problem om den utländska påverkan planteras bland ett folk som sett till sin identitet redan är försvagat.

En stark och klar identitet ger en självsäker och ödmjuk individ.

En människa har olika identiteter och man ”lägger till” flera nya under livets gång. Men den grundläggande identiteten tror vi är den viktigaste. Individens identifikation som svensk, född av svenska föräldrar ger en fast grund att stå på. Sveriges rötter når djupt och insikten om att man som svensk fått ett fantastiskt arv att vårda menar vi inverkar direkt på såväl samhället som på individen – inverkar positivt därtill. Det är av den anledningen som homogena samhällen också är högtillitssamhällen, som Sverige var en gång i tiden.

Sverige har gått från ett homogent samhälle där identiteten som svensk var stark (även om också det utländska lockade) till det Sverige vi har idag. Vi menar att det är av största vikt att svenskarna återfår sin identitet, vilket också är en föreningen Det fria Sveriges viktigaste arbetsområden.

Utländska grupper i Sverige har alla sina intresseföreningar som tar tillvara deras behov och kräver det ena med det tredje. Det är väl fullkomligt självklart att också svenskarna skall ha några som ”drar blankt” för dem.

Att tillvarata och stå upp för Sverige och svenskarna är för oss självklart. Det borde vara självklart för alla svenskar. Det är nämligen som så att Sverige av idag är ett ”mångkulturellt” land där olika grupper manövrerar för att skapa så bra förutsättningar för sig själva och sina likar: muslimer har sina församlingar, judar har sina och”afrosvenskarna” har sitt riksförbund medan varenda ”minoritet” har minst en kulturförening. Och så fortsätter det.

Det fria Sverige ser det inte som sitt syfte att reducera andra folks identiteter, vår energi kommer gå åt att vara svenskarnas röst när politikerna ställer grupp mot grupp. Och ett är säkert, vi kommer alltid att ta svenskarnas sida.

Det fria Sverige

Det fria Sverige

Lämna gärna en kommentar!

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X