Informationsmöte i Helsingborg som gav mersmak

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
Nu har föreningens informationsträffar dragit igång och först ut var Skåne. Ett 40-tal medlemmar och intresserade slöt upp för en eftermiddag som gav mersmak.

Lördagen den 27 januari samlades ett 40-tal medlemmar i Det fria Sverige, samt personer intresserade av föreningen, i Helsingborg för ett informationsmöte. Det blev ett positiv möte som lovade gott inför framtiden.

På plats från styrelsen denna lördag var Ingrid Carlqvist, Magnus Söderman och Daniel Frändelöv. Efter en kortare presentation av föreningens vision och arbete hittills utvecklades mötet snart snarare till ett samtal där frågor, funderingar och förslag bollades fritt. Alltifrån praktiska frågor gällande Svenskarnas hus till formalia kring föreningen avhandlades och alla närvarande kunde i lugn och ro samtala med varandra såväl som med representanter från styrelsen.

På plats fanns också möjligheten att inhandla föreningens nya bok Vårt fädernesland och dess försvar samt plocka med sig klistermärken hem. Mötet avslutades med en klassisk svensk fika.

Ingrid Carlqvist, vice ordförande i Det fria Sverige, och Magnus Söderman berättade om föreningen och svarade på frågor.

Att träffen skulle genomföras var det inte tu tal om, men självfallet fanns det hinder som behövde överkommas. Bland annat blev föreningen såväl nekad att hyra lokaler samt blev avbokade efter att först ha fått hyra. Varför, undrar säkert många? Vi blev informerade att en eller flera journalister från någon lokal Skånetidning hade ringt upp var och varannan lokaluthyrare för att höra sig för om föreningen eller någon av våra företrädare hade bokat lokal.

Uppenbarligen handlade det från journalistens sida inte om att ta reda på vilka vi är eller vad föreningen står för. Hade det varit syftet så hade vederbörande hört av sig till oss med frågor och kanske en undran om han eller hon fick vara med på mötet. Vi hade svarat på frågorna och förhoppningsvis också kunnat lösa närvaro på mötet.

Det fria Sverige gömmer sig inte; vi skäms inte för vår verksamhet och vi samtalar gärna med journalister och andra (ja, även med dem som inte håller med oss). Men, som sagt, detta kan inte ha varit journalistens mål denna gång. Snarare handlade det om att lägga hinder i vägen för oss. Någon annan rimlig slutsats går inte att dra. Som vanligt hjälpte det inte och med hjälp av det lokala initiativet Nationell Framtid, kunde träffen genomföras precis som planerat.

Mediernas beteende och försök att hindra en förening från att kunna ha möte visar tydligt hur viktig vår vision med Svenskarnas hus är. Vi måste ha våra egna platser, som vi äger och där vi fritt kan mötas för att utbyta idéer och bygga våra nätverk, samt där intresserade av vårt arbete kan komma och samtala med företrädare.

Ett var tydligt och det är att många människor vill se en förändring och själva vara med och skapa den. Magnus Söderman var noga med att belysa att bördan för att skapa det fria Sverige måste delas av alla tillsammans och att vi alla delar detta ansvar. Ingrid Carlqvist vågade måla upp den framtid som vi kan skapa för oss själva genom föreningen med en infrastruktur som sätter svenskarna främst:

”En av de viktigaste sakerna med Svenskarnas hus är att återskapa det svenska Sverige, det som den unga generationen aldrig har upplevt. Många av ungdomarna tror att den kaotiska mångkulturen är en naturlag – hos oss kommer de att få uppleva ett tryggt och kärleksfullt Sverige.”

Ungefär ytterligare lika många som deltog på mötet hade visat intresse att delta men vid tillfället var alla platser bokade. Intresset för föreningen är således stort i Skåne och vi kommer ha en ny informationsträff inom kort. Håll utkik på hemsidan för information om detta. Efter denna mjukstart i Skåne kommer också mer frekventa större som mindre medlemsträffar att arrangeras.

Ingrid Carlqvist och Magnus Söderman berättar att de båda var mycket nöjda med arrangemanget och glada över den bredd och det djup som deltagarna uppvisade. Magnus Söderman berättar:

”Det är tydligt att föreningen når ut och att det är seriösa människor som söker sig till oss. På väg hem efter träffen kände jag att vi verkligen är påväg åt rätt håll och att det här kommer att bli bra. Både jag och Ingrid vill också passa på att tacka alla som kom och gjorde denna första informationsträff till en riktigt lyckad sådan.”

Det fria Sverige

Det fria Sverige

Lämna gärna en kommentar!

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X