I stället för yrkesförbud så hänger man ut den som går utanför åsiktskorridoren

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
Det nya året hade knappt börjat innan regimmedia hittat en dissident att hänga ut. Vad hade vederbörande nästlat sig in i för verksamhet nu då, där "fel" politiska åsikter inte kan tillåtas. Jo, han underhöll pensionärer!

Upprepa mantrat: Sverige är en demokrati. Här är alla lika. Här har vi yttrandefrihet. Här har vi åsiktsfrihet. Och så vidare. Det är sant, men ändå inte. Etablissemanget har kommit på ett sätt att både äta kakan och ha den kvar.

Sverige är en demokratur eftersom vårt samhälle passar in väl på definitionen av en sådan, både som sociologen Gerard Mermet beskrev den såväl som vår egen Vilhelm Moberg. Från Wikipedia kommer denna definition:

”Demokratur betecknar ett samhälle som till ytan är en demokrati, men som i praktiken saknar en reell och vidare omfattande yttrandefrihet, som saknar en möjlighet för dissiderande politiska grupper att föra sin talan på lika villkor, som saknar ett fullt ut rättssäkert rättsväsende (där lagar och regler tillämpas och appliceras olika beroende på vilket politiskt läger eller annat godtyckligt kollektiv man tillhör), där man riskerar att bli av med sitt jobb för sina åsikters skull, där man som dissiderande grupp riskerar att bli utsatt för politiskt våld av politiska motståndare (och där staten ser mellan fingrarna med detta). Ytterligare ett kännetecken för en demokratur är när lagarna som finns inte efterlevs (av staten själv).”

Ja, vi har yttrandefrihet i Sverige men den som yttrar sig utanför den åsiktskorridor får räkna med att hudflängas i offentligheten, fråga Jim Olsson. Ja, vi har åsiktsfrihet i Sverige men om dina åsikter går utanför det ramverk som etablissemanget spikat ihop så riskerar du att bli av med arbetet om det vill sig illa. Ja, vi har rättssäkerhet men om du som nationell drabbas av politiskt våld från vänster är det inte helt säkert att du får upprättelse.

[clickToTweet tweet=”Sverige är inte en demokrati, inte heller en diktatur. Sverige är en demokratur!” quote=”Sverige är inte en demokrati, inte heller en diktatur. Sverige är en demokratur!”]

Det hann knappt bli 2018 innan Aftonbladet och Expressen hängde ut Nils-Eric Hennix (som var partiledare för Nationaldemokraterna för tio år sedan och som därtill hållit föredrag och författat flera böcker både inom som utom den nationella oppositionen). Sedan några år tillbaka är Hennix inte längre politiskt aktiv.

Däremot har han frivilligt ägnat sig åt att underhålla pensionärer runt om i Varberg då han under en timme berättat om staden Wien och dess musik. Detta går inte an, vilket är tydligt när Christer Mattsson vid Göteborgs universitet uttalar sig till Aftonbladet:

– Jag vet inte vad han tänker eller står för i dag. Men man kan konstatera att har man skrivit i de här sammanhangen så har man funnits i nazistiska kretsar. Det är tydligt att han har genomsyrats av rasistiska idéer och funnits i nazistiska forum.

Kommunen förfasas över nyheten om deras underhållares bakgrund. Socialchefen Håkan Strömberg säger till Aftonbladet:

– Självklart är det tveksamt med hans bakgrund. Vi hade inte hans gamla namn när han intervjuades för frivilligverksamheten. Men jag vill poängtera att underhållningen inte har bestått av någon typ av debatt eller åsiktsspridning, det har varit en musikstund med Wientema.

Nej, vi har inte yrkesförbud i Sverige. Ja, vi har yttrandefrihet och åsiktsfrihet. Men fan ta dig om du sagt eller gjort något av dina åsikter – som att företräda dem offentligt och berätta om dem. Då kanske Aftonbladets Josefin Silverberg gör en nyhet om dig, även om du inte längre är en offentlig person. För du har ju en gång varit det …

Tyck vad du vill men håll det för sig själv, det är receptet i demokraturen.

Nils-Eric Hennix verkar dock ta det med ro och till skillnad från många andra står han på sig. Han säger själv till Aftonbladet i ett uttalande:

”Om Aftonbladet, kommunen och det övrigt politiskt korrekta etablissemanget kräver att jag redovisar min politiska hållning så vill jag klart och tydligt deklarera att jag har samma politiska åsikter som tidigare då jag varit partiledare för Nationaldemokraterna, medlem i Svenskarnas Parti samt hållit föredrag där jag varnat för massinvandringen. Eftersom konsekvenserna av massinvandringen blivit värre än jag förutspådde så har jag nog blivit ännu mera radikal”.

All heder!

[clickToTweet tweet=”Som nationell dissident är man mer utsatt än många andra. Men det får inte hindra oss.” quote=”Som nationell dissident är man mer utsatt än många andra. Men det får inte hindra oss.”]

Som nationell dissident är du mer utsatt än många andra opinionsbildare. Men det får inte hindra oss från att säga vad vi tycker och försöka nå ut till andra. Det sociala trycket i Sverige, som upprätthålls av massmedierna, har som syfte att få oss att tro att vi är ensamma udda fåglar; att de flesta egentligen vill ha det samhälle vi lever i.

Det stämmer naturligtvis inte. Ännu viktigare blir då den gemenskap som föreningen Det fria Sverige har och hela tiden bygger vidare på. Kraften i föreningen gör att vi kan känna oss trygga när vi talar ut mot den förda politiken. Denna trygghet kan inte underskattas.

Magnus Söderman

Magnus Söderman

Lämna gärna en kommentar!

4 kommentarer på “I stället för yrkesförbud så hänger man ut den som går utanför åsiktskorridoren

 1. Denne Christer Mattsson är en otäck typ. Minns honom från ett debattprogram för några år sen där han ledde en mobb av SD hatare mot 2 stackars SDU grabbar. Bland det vidrigaste jag sett i SVT.

 2. Detta gäller inte enbart politiska frågor. Detta gäller ALLT! Alla etablerade lögner måste hållas intakta och den som bryter mot detta och råkar vara känd blir uthängd!

  Nedan exempel:

  Okunnig Karl Anders Lindahl angrep Saucedo – Cancer kan vara infektion
  Länk: https://newsvoice.se/2017/12/14/karl-anders-lindahl-medicinsk-amator/

  Ett annat exempel: Janouch: Så hetsar #jagärhär mot journalister och författare

  Länk: https://newsvoice.se/2017/12/30/janouch-sa-hetsar-jagarhar-mot-journalister-och-forfattare/

Comments are closed.

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X