”Jag gör det för mina barn och barnbarn” – Inspirerande möte i Nordvästskåne

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
Solen strålade, buffén var försvinnande god, folk pratade och bytte telefonnummer med varandra och sjöng med i Kiwis numera klassiska nationalistiska dansbandslåtar.

Solen strålade, buffén var försvinnande god, folk pratade och bytte telefonnummer med varandra och sjöng med i Kiwis numera klassiska nationalistiska dansbandslåtar. Vårfesten i Skåne  den 19 maj blev en härlig tillställning och redan på lördag är det dags för nästa evenemang – skaldjursfest på Västkusten!

36 medlemmar kom till Det fria Sveriges första fest på skånsk mark som hölls i vackra Nordvästskåne. Den som hade förväntat sig att bara träffa en viss sorts människor blev nog förvånade. Det är den enorma blandningen av människor som är en av DFS styrkor.

Här fanns unga och gamla, män och kvinnor som till vardags arbetar på alla slags arbetsplatser, men ändå umgås helt otvunget med varandra. Som individer är vi väldigt olika, men det som förenar oss är att vi är svenskar som är djupt oroliga över tillståndet i fosterlandet och vi finner såväl styrka som gemenskap i vår omsorg om Sverige.

Många av festdeltagarna hade aldrig varit på något liknande arrangemang i sitt liv och några stycken hade aldrig hört en enda låt av Kiwi and the dogboys! Ändå trallade de flesta med i ”Svenskar är vita och landet är vårt”.

Magnus Söderman höll uppskattat anförande

Under middagen höll Magnus Söderman ett litet anförande om föreningens verksamhet och våra mål. Många undrade hur långt borta det första Svenskarnas hus är, och Magnus kunde avslöja att vi redan tittat på flera olika alternativ, men att det måste kännas helt rätt för oss innan vi slår till.

En fråga handlade om skillnaden mellan Det fria Sverige och medieprojektet Svegot.

– Tack för den frågan, sa Magnus. Du är inte den ende som undrar, vilket ju inte är så konstigt med tanke på att samma människor är engagerade i båda projekten: jag, Dan Eriksson, Ingrid Carlqvist och Daniel ”Conrad” Frändelöv.

– Så här är det. Det fria Sverige är föreningen där vi tillsammans med medlemmarna bygger för framtiden. Mycket av det vi vill uppnå kommer jag själv aldrig att få uppleva, för då är jag död, men jag gör det för mina barn och barnbarn.

Magnus Söderman förklarade att när DFS styrelse diskuterade hur vi kan växa ännu mer och få fler svenskar att upptäcka att det faktiskt finns en förening för svenskar som arbetar för svenskarnas intressen, så tog det inte lång stund innan vi insåg vad våra styrelseledamöter är bäst på – att göra medier!

– Det var då vi tog beslutet att slå ihop våra mediesatsningar Motgift och Ingrid & Conrad till projektet Svegot. Där kan vi nu leverera två eller tre dagliga poddar, vi skriver nyheter, analyser och krönikor i ämnen som intresserar svenskar som bryr sig om Sverige.
– Det faktum att vi har två professionella journalister med oss, Ingrid Carlqvist och Maria Celander, gör att vi inte bara kan ta upp kampen mot andra alternativa medier, utan också mot mainstream-medierna. Vi har ett unikt bra team på Svegot!
– Så man kan säga att Svegot är föreningens skyltfönster. Dit in kan vi locka människor som kanske aldrig annars hade fått höra talas om DFS, och det har också visat sig att många nya medlemmar kommit via Svegot.

Från prat om ekonomi till allsång

En annan intressant detalj som Magnus Söderman avslöjade var att trots att vi har nästan lika många medlemmar i DFS som prenumeranter på Svegot Plus, så är det förvånansvärt liten överlappning. Detta betyder förstås att såväl DFS som Svegot har stor potential att växa framöver.

Svegots revisorssuppleant tillika lördagskrönikör Johnny Lindén var på plats och berättade att föreningens finanser ser goda och korrekta ut, och berättade lite hur han tänker kring krönikeskrivandet. Ingrid Carlqvist berömde Johnny för hans krönikor, som blivit väldigt populära.

Efter kaffet var det dags för Kiwi att stiga upp på scenen och spela några av sina mest populära dansbandslåtar. Festen avrundades vid 22-tiden och nöjda festdeltagare tog sig hemåt i den ljumma försommarnatten. De hade kommit från olika hörn i Skåne, men här fanns också långväga gäster från Katrineholm, Stockholm och Göteborg.

Nästa lördag ses vi igen – på skaldjursfesten i Göteborgs skärgård. Även då till tonerna av Kiwi and the dogboys.

Det fria Sverige

Det fria Sverige

Lämna gärna en kommentar!

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X