Kommer framtidens polis vara en polis för svenskarna?

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Svenska polisen har uppdraget att aktivt försöka öka andelen poliser med utländsk bakgrund (såväl som hbtq-personer) eftersom detta, tror man, kommer göra polisen bättre. Stämmer detta antagande? Om inte, vad har vi att vänta oss?

I Tyskland har polisen länge arbetat för att få in invandrare i kåren och nu är det uppemot 30 procent av elverna på polisskolorna som är av utländsk bakgrund. Det har dock inte slagit så väl ut som den politiskt korrekta polisledningen hoppats.

Under några veckor har alltfler uppgiftslämnare hört av sig till medierna och berättat om det allvarliga läget, något som Samtiden rapporterar om:

”Tyska medier har i veckor fyllts med läckor om att arabiska kriminella klaner har infiltrerat landets polis. Dessa arabiska maffiafamiljer har förgreningar inom alla områden, knark, prostitution och andra grova brott och använder polishögskolan i en organiserad infiltrationsstrategi.

”Polisfackets chef Bodo Pfalzgraf har medgivit att det finns klara indikationer på att stora arabiska klaner har en infiltrationsstrategi samt att de håller vissa klanmedlemmar undan brottsregistret för att senare kunna infiltrera dem i tyska statliga myndigheter.”

[clickToTweet tweet=”Polisskolan prioriterar att få in turkiska och arabiska sökanden. Resultaten är katastrofala.” quote=”Polisskolan prioriterar att få in turkiska och arabiska sökanden. Resultaten är katastrofala.”]

Den tyska polisen har aktivt prioriterat bort tyska sökanden samtidigt som antagningskraven sänkts. På polisskolan i Spandau, Berlin, handlas det med droger och hot mot icke-muslimska elever förekommer dagligen enligt en uppgiftslämnare som är lärare på skolan, han konstaterar angående de blivande poliserna:

– Det här är inte kollegor, det här är fienden. Det är fienden i våra egna led.

Ett av många krav som förändrats är kravet på att inte vara dömd för brott, vilket gör att också dömda kriminella kan bli antagna till utbildningen eftersom man inte får diskriminera.

Tyskland är inte Sverige men utvecklingen går åt samma håll eftersom man också i Sverige aktivt söker få in invandrare i kåren samt vid flera tillfällen vill knyta (före detta?) kriminella till yrket eftersom de bättre kan nå ut till ungdomar i så kallade ”utanförskapsområden”.

2014 hade drygt sju procent av de antagna till svenska polisutbildningen utländsk bakgrund, vilket jämfört med Tyskland är lågt. Frågan är hur det kommer att se ut framöver? Den nya polisorganisationen har därtill tröttat ut poliser och ställt till med oreda; lönerna kunde gott vara bättre och många poliser väljer att tacka för sig då deras politiskt tillsatta chefer prioriterar allt annat än kärnverksamheten. Polisen är i kris.

Kravet vi ställer på polisen är att de inte rekryterar utifrån politisk korrekthet utan med en enda sak i åtanke: kompetens.

Att mitt upp i detta och med vetskapen hur det faller ut i Tyskland, alltjämt fortsätta sträva efter mångfald i kåren bara för att, är ett misstag. Ett misstag som den laglydiga svensken kommer att få betala för framöver. Det kommer att ta många år att fullständigt bryta ner en så gedigen institution som den svenska polisen, men det kommer att ske, precis som det gör i Tyskland.

Polisen i Sverige har varit ett folket polis, nu ser vi hur de riskerar att bli något helt annat med tiden. Kravet vi ställer på polisen är att de inte rekryterar utifrån politisk korrekthet utan med en enda sak i åtanke: kompetens.

Magnus Söderman

Magnus Söderman

Lämna gärna en kommentar!

5 kommentarer på “Kommer framtidens polis vara en polis för svenskarna?

  1. Förr var polisen någon man vände sig till med förtroende, nu kan man inte lita på dem. Förr var de våra vänner, nu är de svenskarnas fiender

    1. Som många journalister och grundskolelärare är dom tvugna att följa politikernas och chefernas ideologier. Många på gräsrotsnivån tycker precis som du och jag. Hoppas att den kommer med många lärare, poliser, journalister och även politiker i vår förening. Det skulle vara trevligt att sitta och prata med människor i dessa yrkesroller i framtidens Svenskarnas Hus. Skönast blir det nog för dom. Tänk vad skönt för dom att öppna säkerhetsventilen som dom motvilligt har skruvat in en propp i.

  2. Polisen måste lära sig samt förstå att dom utomeuropeiska orosmomenten bara förstår våld och auktoritet!

  3. Aldrig i mitt liv..polisen kommer att upphora att uppratthalla lag och ordning och ga olika etniska maffiors intressen..det beslojade folkets lojalitet ar mot de egna inte vardlandets lagar?

Comments are closed.

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X