Lärorik föreläsningskväll i Örebro

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
Under lördagen samlades ett sextiotal medlemmar och nyfikna för en föreläsningskväll i Örebro. Som värdar stod eldsjälar från Det fria Sverige i länet, som hade passat på att bjuda med nyfikna grannar och arbetskollegor.

Med hembakta bakverk och välsmakande kaffe började kvällen med fikamingel, där deltagarna fick möjlighet att småprata med varandra innan det var dags att slå sig ned vid borden för att lyssna till kvällens första föreläsning. Fram till scenen gick Kristoffer Hugin, en av personerna kring Nordisk alternativhöger och hemsidan rodapiller.nu, som på temat ”Samhällens evolutionära grund” pedagogiskt gick igenom forskningens resultat rörande miljö, gener, grupper och samverkan. De nyfikna åhörarna kom med så väl instick som frågor och diskussionerna gav föreläsningen ännu en dimension.

Efter en kortare paus var det dags för kvällens andra föreläsning där föreningens ordförande Dan Eriksson talade på temat ”Framtiden och Det fria Sverige”. Varför finns föreningen och vad är egentligen dess mål? Hur kommer framtiden gestalta sig och hur måste en nationell opposition förbereda sig?

Framåt åttatiden var föreläsningarna färdiga och grillarna utanför lokalen var i full gång. Hamburgare, korvar och dryck serverades de hungriga gästerna och för de som ville fanns möjligheten att stanna kvar och umgås några timmar och lära känna andra nationalister. Utanför lokalen tändes två vårdkasar, symbolen för Det fria Sverige och ett tecken till vårt folk att här brinner ännu frihetens låga.

Ett väl avvägt arrangemang som resulterade i nya kontakter, nya medlemmar och en grund för en länsförening i Örebro kan nu läggas till handlingarna. Arrangörerna låter meddela att de redan planerar för nästa större evenemang i länet, men att de inom kort kommer bjuda in till historiska vandringar i Närkes spännande landskap. Håll utkik på hemsidan för mer information.

Det fria Sverige

Det fria Sverige

Lämna gärna en kommentar!

2 kommentarer på “Lärorik föreläsningskväll i Örebro

Comments are closed.

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X