Låt politikerna käbbla — vi tar saken i egna händer!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
Den politiska teatern i Stockholm oroar många svenskar. Men för oss som valt att bli en del av Det fria Sverige finns hela tiden ett lugn; vi vet att vi inte är beroende av vad som händer i Rosenbad.

Det är nu över fyra månader sedan det hölls val i Sverige, och fortfarande har inte de 349 ”folkvalda” i riksdagen lyckats komma överens om ett sätt att arbeta framöver. Som det ser ut just nu kommer det vara omöjligt att få ihop en majoritet om så väl Vänsterpartiet som Sverigedemokraterna ska hållas helt utanför inflytande, men jag har svårt att se att gammelpartierna skulle låta det gå så långt som till extra val, helt enkelt för att de själva skulle förlora på det. Man kommer förmodligen hitta ett sätt att hålla Vänsterpartiet nöjda, samtidigt som Centerpartiet och Liberalerna känner sig nödgade att hålla kvar i samarbetet med Socialdemokraterna och Miljöpartiet för att slippa extra val där åtminstone Liberalerna riskerar att åka ut.

Vi ser deras lögner

För oss fria svenskar som sedan länge sett igenom skådespelet i Stockholm, som förstått att den parlamentariska demokratins fina ord om folkstyre bara är en chimär, är det ganska lätt att helt enkelt skratta åt eländet. Samtidigt måste vi ha den största respekt för att den absoluta merparten av svenskarna fortfarande har en tro på systemet; att de fortfarande tror att politikerna känner något som helst ansvar gentemot oss och att de på något sätt ska manifestera folkviljan. Därför är det viktigt för oss att bevaka, analysera och kommentera utvecklingen i riksdagen.

Men för oss som redan valt att bli en del av Det fria Sverige är det kanske ännu viktigare att behålla ögonen på bollen. Att fokuserat fortsätta vår långsiktiga strävan. För det är ju det som gör Det fria Sverige unikt i vår tid; vi är inte beroende av kortsiktiga politiska svängningar, vi står inte och faller med valresultat eller drömmer oss bort om någon plötslig folklig revolution. Vi har satt ut färdriktningen mot horisonten och vet att vi har ett långt och mödosamt arbete framför oss innan vi är där.

Vi förbereder oss

Det arbete som fria svenskar gör idag ska lägga grunden för något vi kan lämna över till kommande generationer. Visst vill vi, om vi får önska helt fritt, en snabb politisk förändring och en nationalistisk renässans i Sverige. Men vi måste bygga långsiktigt för att vara redo ifall det inte blir så.

Ett gammalt talesätt säger att vi ska hoppas på det bästa, men förbereda oss på det värsta. Det ligger mycket visdom i det och löper som en röd tråd i Det fria Sveriges verksamhet. Samtidigt som vi engagerar oss i den dagliga debatten, försöker lyfta fram nationalistiska alternativ i val och gör vad vi kan för politiska förändringar idag, så köper vi också upp mark, fastigheter och verksamheter för att bygga ett svenskt alternativ som kan stå sig även om någon sådan förändring inte kommer.

Sanningen är den att ett engagemang i Det fria Sverige är rätt val vad som än händer i övrigt i Sverige, något du kan läsa mer om i vår skrift Rätt väg, rätt val som går igenom flera möjliga framtidsscenarion.

Vi slipper oron

De som oroar sig mest över politikernas inkompetens är de som saknar något att falla tillbaka på. Precis som att den som är mest skuldsatt med minst marginaler är den som ligger sömnlös när räntan höjs, eller att den som inte fyllt sitt skafferi med förnödenheter och dunkarna med färskvatten är den som får panik när strömmen går och vägen snöat igen.

Vi i Det fria Sverige behöver inte känna någon större oro över vad politikerna i Stockholm har för sig. Visst önskar vi att det var på ett visst sätt, och vi hoppas att det ska bli något helt annat än det är idag — men vi tänker inte sätta vår tillit till att någon annan kommer lösa problemen åt oss. Istället kavlar vi upp ärmarna och bygger det alternativ vi vill ha.

Det fria Sverige lever inom oss, och bit för bit tar vi tillbaka det land som rättmätigt är vårt.

Är Det fria Sverige någonting för dig?

Vi är en intresseförening för det svenska folket som med opinionsbildning, socialt arbete och etablerandet av våra egna lokaler, verksamheter och områden vill lägga grunden för en tryggare framtid för de svenskar som så önskar.
Dan Eriksson

Dan Eriksson

Lämna gärna en kommentar!

3 kommentarer på “Låt politikerna käbbla — vi tar saken i egna händer!

 1. Ursäkta min okunskap men är ” Det fri Sverige ” ett partie eller bara en grupp?

 2. Detta här är kanske lite ”Of Topic”, men visar vad man håller på med i vårt land:

  Idag den 15 januari fick vi i våra brevlådor i Halmstad meddelande från Post Nord att man redan nästa dag, den 16 januari kommer att stänga det postombud som så praktiskt och servicevänligt legat i det stora nyrenoverade köpcentret Hallarna, f d Eurostop, alldeles intill E6:an som nu har runt 80-talet olika, nya moderna livsmedels- och andra butiker, med bl.a. Systembolaget.

  Det är stora delar av invånarna i Halmstad som kommer att hårt drabbas av denna försämring, stängningen av denna viktiga samhällsservice. Post Nord har tydligen valt att förlägga platsen för det nya postombudet i ett geografiskt centralt industriområde i Halmstad dit det inte går några bussar och om man måste ta buss får man byta minst två gånger, och sedan får man gå en rejäl sträcka bara för att komma fram till detta nya postombud.

  Det är en skandal! Inte en tanke har skänkts på alla de medborgare i Halmstad som är gamla, sjuka, har vårt att gå eller är handikappade! Inte heller på de som inte själva har egen bil eller kan ta sig ditt till detta ”öde” ställe på annat sätt, som är i ett industriområde bara för att hämta sin post, göra andra postärenden eller bara köpa frimärken.

  De postnummerområden som man angett och som är berörda fr.o.m. den 16 januari är:

  30221, 30222, 30255, 30261, 30262, 30263, och 30264

  I dessa sju bostadsområden måste bebos av stora delar av Halmstadsborna!
  Med en karta utlagd på bordet, så verkar det som att Post Nord ritat en cirkel runt stadens ytterområden med en passare och där centrum av denna cirkel hamnat där har man placerat detta postombud. Inte en tanke på alla de kunder man har ansvar för att serva!

  Det är så upprörande att man inte vet vad man ska ta sig till?

  Är det meningen att det svenska folket en dag ska tvingas ta sig till Danmark bara för att få utföra sina postärenden??

  Är det på det här sättet som vi kan se hur man håller på att lägga ned det svenska samhället? Det verkar snart inte vara på annat sätt? Så man kan verkligen fråga sig: ”Vad f*n får vi för våra pengar??”

  Svar: Snart ingenting!

  Om inte för annat, så måste vi sprida detta till alla boende i Halmstad med omgivning! Så här får det bara inte gå till i ett av världens påstått mest kända land som en ”Humanitär stormakt”! För här struntar man i de egna medborgarna i allt större utsträckning!

  Mvh
  Bo H.

Comments are closed.

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X