Med blicken riktad mot det nya året

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
Trots att Det fria Sverige bara funnits i drygt en månad har det hänt saker. Men det mest intressanta ligger framför oss. Här önskar styrelsen ett gott nytt år och blickar litet bakåt, men mest framåt.

Eftersom föreningen Det fria Sverige lanserades så sent som den 25 november 2017 finns det inte så mycket att titta tillbaka på när nu det nya året står för dörren. Så låt oss blicka framåt i stället!

Ska vi vara petiga tar föreningens berättelse sin egentliga början några månader tidigare på året då allt grundläggs inför lanseringen av Det fria Sverige. Den första styrelsen formeras, visionsskriften skrivs och klistermärken tas fram. Därtill gjordes hemsidan och alla detaljer som behövde finslipas togs om hand … trodde vi.

Det visade sig dock när den 25 november kom att vi på intet sätt var förberedda på den anstormning av medlemmar och därtill medlemmarnas engagemang och vilja att dra sitt strå till stacken som vi möttes av. Fortfarande, en månad och några dagar senare, håller vi på att knyta ihop den säcken.

Det bådar gott för framtiden. Inte bara att föreningen under en månad växte till att i dagsläget omfamna närmare 900 medlemmar, vilket i sig är fantastiskt, utan också när vi ser att insamlingen till det första Svenskarnas hus redan är en bra bit på väg mot målet.

När vi nu säger tack och adjö till 2017 så gör vi det med en förnyad insikt om behovet av det arbete föreningen och medlemmarna tagit på sig. 2017 inleddes med berättelser om ”ungdomsgäng” som attackerade både vanligt folk och blåljuspersonal med fyrverkerier, och nu när året rings ut så läser vi samma sorts berättelser.

Det har också blivit smärtsamt tydligt hur systemet tappat kontrollen om det Frankensteins monster de skapat genom sin politik. Sprängningen av en polisbil i Malmö får på något sätt vara kronan på verket. Invandrargängen har ingen respekt för vare sig svenskar eller det svenska samhället.

Vi skulle kunna rada upp exempel efter exempel, men avstår och väljer att i stället titta framåt; vad väntar Det fria Sverige under nästkommande år?

År 2018 är ett valår vilket betyder att intresset för politik alltid ökar rent generellt. För föreningen betyder det många tillfällen att delta i debatten och vara svenskarnas röst. Men det stora arbetet för oss alla kommer vara att bygga föreningens slagkraftighet genom vanligt hederligt föreningsarbete och gräsrotsaktivism. På årsmötet i mars kommer föreningen besluta om en verksamhetsplan inför året och vad den kommer att säga i detalj vet vi inte förrän medlemmarna sagt sitt.

Det vi vet är att var och en av oss som är medlemmar redan nu kan arbeta för Det fria Sverige. Låt oss börja mejsla ut de lokala nätverken och grupperna. I Stockholm arrangerar medlemmar en lunchträff i januari till exempel, så det är redan igång.

Alla evenemang som föreningen står värd för kommer att utlysas på hemsidan under fliken ”Evenemang”, men det betyder inte att medlemmar måste vänta på något godkännande för att träffas och nätverka på sina orter, det hoppas vi att ni gör så ofta det är möjligt.

Det stora som ska ske under 2018 och som vi alla går och väntar på är väl etablerandet av det första Svenskarnas hus. Föreningen kommer att arbeta på, göra sin röst hörd och därtill vara närvarande på så många plattformar som möjligt, men när väl huset är på plats, då kommer det att kännas att det sätter igång på riktigt!

Vi i styrelsen känner oss trygga med att detta stora mål kommer att uppnås under året, detta mål och alla andra som vi ställer upp. Det är med stor tillförsikt och glädje som vi går in i det nya året tillsammans med er, kära medlemmar. Och om du som läser detta inte har tagit beslutet att bli en del av denna växande kraft som är Det fria Sverige, läs igenom hemsidan och fundera på om det faktiskt inte är så att vår gemenskap också är något för dig.

Nu säger vi adjö till 2017 och väntar ivrigt på att klockan skall ringa in 2018. Väl mött där och då!

/Styrelsen

 

Det fria Sverige

Det fria Sverige

Lämna gärna en kommentar!

En kommentar på “Med blicken riktad mot det nya året

  1. Jag önskar att det blir nyttig utbildning inom detta hus! Självhushåll. Ett Mandelmans gård för den som vill komma och testa på. Kanske bosätta sej inom ägorna. Historieföreläsningar. Julfirande. Mm.mm

Comments are closed.

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X