Det fria Sveriges ordförande Dan Eriksson kommenterar Moderaternas utspel om grundlagsändring.

Den 30 juni gick Moderaterna ut med ett förslag om att “förbjuda deltagande i våldsbejakande organisationer”. Förslaget är en del av en oroväckande trend där yttrandefriheten inskränks, och skulle Moderaternas förslag gå igenom är vi på ett sluttande plan där makten i praktiken kan förbjuda organisationer och partier de vill bli av med.

I Moderaternas utspel på deras hemsida nämns inte svenskfientlighet en enda gång, däremot “hot och hat” mot judar. Men låt oss då bara poängtera att hat inte är olagligt, och aldrig bör bli olagligt, medan hot redan är olagligt. Det Moderaterna vill är istället att förbjuda dig att vara delaktig i arbetet för en förening eller organisation som makten bedömt som “våldsbejakande” – vilket i sig öppnar för oändlig godtycklighet.

Inom vissa områden har Sverige faktiskt varit ett föredöme, till exempel där vi inte hängett oss åt organisationsförbud utan istället valt att straffa individer som bryter mot lagen. I andra länder, som till exempel Tyskland, har man valt att gå en annan väg och förbjuder organisationer och partier med ojämna mellanrum och fängslar människor för deras samröre med de här organisationerna. Men har Tyskland kommit undan islamistisk terrorism för det? Har Tyskland blivit av med “hot och hat” mot politiker för det?

Självklart inte. Däremot har man slagit sönder tusentals familjer för att man kriminaliserat faderns eller moderns ideella politiska engagemang och satt dem i fängelse. Detta skulle också bli konsekvensen av Moderaternas förslag i Sverige.

Lösningen för att bli av med islamistisk terrorism i Sverige är ett totalt stopp på islamiseringen, återvandring av de allra flesta till deras hemländer och ett totalt stopp för stöd till globalisternas krig i mellanöstern.

Lösningen för att bli av med hoten mot politikerna ligger i hårda straff mot de individer som hotar.

Men hur blir man då av med hatet mot politikerna? Ja, man kan minimera det om man driver en politik som folket tycker om. Men allt hat kan man nog inte bli av med, istället får man acceptera att det är en legitim känsla och att människor måste ha rätt att ge uttryck för hat, även om det är obehagligt.

Videoklipp på temat

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *