Nu räcker det – lägg ner #Metoo!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

I dag slog äntligen en man tillbaka mot alla de anonyma, svepande och i många fall uppenbart lögnaktiga anklagelserna i Metoo-kampanjen. Regissören Ulf Malmros vägrar låta sig utmålas som en våldtäktsman och säger till Aftonbladet att han har anmält kvinnan ifråga för förtal. Bra!

Det vilar något extremt obehagligt över Metoo-kampanjen som, precis som Staffan Heimerson konstaterade, påminner om häxanklagelserna på 1600-talet och Stalins utrensningar i Sovjetunionen. Anonyma kvinnor kan kasta ur sig vilka anklagelser som helst om vilken man som helst – och männen döms av medierna och allmänheten utan att vare sig förundersökning, åtal eller dom meddelats.

Det som kanske en gång började som något bra (kvinnor fick ”äntligen” dela med sig av sina historier om sextrakasserier, övergrepp och våldtäkter) har nu fullständigt havererat. De som inte inser att lynchjustis av det här slaget är ett otroligt hot mot rättsstaten, har inget förstått och om de får råda kommer de att föra oss rakt in ett pöbelvälde.

Det hela påminner mig om incesthysterin som rådde i början av 1990-talet. Kvinnor som tog ut skilsmässa och ville bli av med barnens pappa (för att kunna skaffa en ”ny”) kunde utan någon som helst risk polisanmäla pappan för incest. Kvinnorörelsen påstod helt utan stöd i forskningen att var och varannan man utsatte sina barn för sexuella övergrepp, och den som dristade sig att påstå något annat anklagades för att vara ”pedofilkramare” och fick veta att man minsann inte fick ifrågasätta ”offren”. För då var man lika hemsk som förövarna. Jag vet, för jag var en av de få journalister som uppmärksammade den pågående rättsskandalen och än i dag blir jag på sociala medier anklagad för att vara ”pedofilkramare”.

Vad incesthysterin ledde till vet vi i dag. Ett stort antal män dömdes helt utan bevis (vilket JK konstaterade i sin rapport Felaktigt dömda som utkom 2006) till långvariga fängelsestraff, fick sina liv förstörda och tappade kontakten med sina barn. Hur det gick för barnen som förlorade sina pappor vet vi inte mycket om – inga socialarbetare har varit intresserade av att följa upp sina egna övergrepp och fråga barnen hur de mår i dag.

[clickToTweet tweet=”Häxjakten kring #metoo har vi sett förr, med förödande resultat! #slutaljuga” quote=”Häxjakten kring #metoo har vi sett förr, med förödande resultat! #slutaljuga”]

Jag som själv utsattes för smutskastningskampanjer kunde till min förvåning häromåret höra ett radioprogram där man diskuterade hur ”tokigt det var på 1990-talet” när män kastades i fängelse utan några som helst bevis. ”Tänk vad konstigt att ingen uppmärksammade det då”, sa de medverkande i programmet …

Nu spelas samma sak upp inför våra ögon: I Metoo-kampanjen kan hämndlystna, galna eller uppmärksamhetstörstande kvinnor påstå vad som helst om vilken man som helst. Strunt samma om det är sant! Strunt samma om hans liv och karriär förstörs! Strunt samma om hans familj går i kras! Det viktiga är att vi en gång för alla slår fast att alla män är svin och alla kvinnor stackars offer som ständigt råkar illa ut.

Ska vi än en gång vänta 20-30 år innan någon sitter i Sveriges Radio och säger ”vad konstigt att ingen reagerade medan det pågick” eller ska vi sätta ner foten nu och ta kraftfullt avstånd från den kvinnliga lynchjustis som härjar fritt under #Metoo? Det är hög tid att kloka kvinnor och män tar avstånd från vansinnet.

Om vi i stället låter det fortgå kommer följande att hända:

 1. Hundratals, kanske tusentals män, får sina liv förstörda.
 2. Kvinnor tar över hela det offentliga samhället eller skickas ut ur offentligheten när tillräckligt många har förstått att kvinnor har ett mycket töjbart förhållande till sanningen.
 3. De verkliga övergreppen (invandrarnas brutala överfalls- och gruppvåldtäkter mot svenska kvinnor) kan fortsätta i lugn och ro, medan svenska män drar sig tillbaka av rädsla för att pekas ut som äckliga typer.

Det är dags att svenska män sätter ner foten nu. Gå samman i en egen hashtag – förslagsvis #slutaljuga, och berätta hur ni drabbas av kvinnors lögner och grova överdrifter. Jag vill åtminstone inte leva i ett samhälle där ljugande kvinnor har tagit över och monterat ner vår rättsstat.

Kom igen nu, grabbar!

Ingrid Carlqvist

Ingrid Carlqvist

Lämna gärna en kommentar!

6 kommentarer på “Nu räcker det – lägg ner #Metoo!

 1. Hörde en kommentar från en finne om #metoo vansinnet.
  ”Här i Finland anser vi att någon är oskyldig om polis och åklagare inte kan bevisa att ett brott begåtts.”
  Då tystnade den svenska reportern.

 2. Människans förmåga att dra igång häxprocesser förändras inte genom århundraden.
  När bildning ersatts av utbildning i genusvansinne och värdegrundsonani, ja vad gör man?
  ”Då bränner vi för säkerhets skull en häxa till”

Comments are closed.

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X