Ohederlig rapportering i Sveriges Radio om problemen i Töreboda

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
När svenska ungdomar hotas och misshandlas i Töreboda väljer Sveriges Radio att klaga på svenskarnas "rasism", och intervjuar en vänsterorganisation som försöker skönmåla situationen. Svenskar i området som hört av sig till Det fria Sverige har dock en helt annan bild av vad som pågår.

I dag har Sveriges Radio publicerat två artiklar med anledning av de trakasserier och det våld som utlänningar utövat mot svenska ungdomar i Töreboda de senaste månaderna. Vår nättidning Svegot rapporterade om problemen i tisdags, och artikeln har fått stor spridning i sociala medier och lästs av över 10 000 personer.

Att Svegots artikel fått stor spridning använder nu Sveriges Radio som förevändning för att försöka sammankoppla oss med kommentarer i grupper där artikeln spridits. Det är så klart helt orimligt att vi skulle ha något som helst ansvar för vad folk skriver på Facebook efter att någon delat våra artiklar, men ändå försöker man insinuera just detta.

Men än värre blir det när man följer upp artikeln med att intervjua Hossein Mostafa, samordnare för ”Tillsammans för Töreboda”. Föreningen är en del av vänsterorganisationen Tillsammansskapet som grundades av Expos Alex Bengtsson, som dock fick lämna sin ordförandepost efter att han anklagats för bland annat våldtäkt, sexövergrepp, våld och ”kvinnohat”. Expo valde också att avsluta sitt samarbete med Tillsammansskapet, officiellt för att föreningen blivit för vänstervriden.

Det är alltså denna förening som Sveriges Radio vänder sig till, utan att ge lyssnaren någon bakgrund eller förklara vilket politiskt läger det tillhör, när en artikel från vår förenings nättidning fått stor spridning.

Mostafa får sedan fritt utrymme att påstå att vi ”tar allt med våld”, en hårresande anklagelse som Mostafa så klart helt saknar grund för. Mostafa menar också att hot och misshandel av svenska ungdomar inte alls kan kallas för oroligheter, och om någon ”nyanländ” gör sådant så är det bara för att de inte lärt sig lagarna än.

Denna förminskning av det lidande som svenska ungdomar just nu utsätts för i Töreboda är minst sagt ohederlig rapportering från Sveriges Radio. Sedan Svegot publicerade artikeln om problemen på orten har ett flertal svenska ungdomar hört av sig till oss med sina berättelser. Det är allt ifrån svenskfientliga verbala attacker där man kallas ”svennehora” till regelrätt misshandel, knivhot och sexuella trakasserier.

Sveriges Radio har inte sökt oss för en kommentar, utan väljer istället att vända sig till en vänsterorganisation som försöker skönmåla problemen och bortförklara beteendet. Det är ett stort svek inte bara mot deras Public Service-uppdrag, utan framförallt mot alla de svenska ungdomar som återigen får se sig svikna av det svenskfientliga etablissemanget.

I början av nästa år öppnar Svenskarnas hus i Älgarås, Töreboda kommun. Sedan detta blev offentligt har vi fått många nya medlemmar i kommunen, och utvecklingen i Töreboda och inte minst Sveriges Radios förminskande av problemen visar hur viktigt det är med svenskvänlig etablering på orten.

Det fria Sverige

Det fria Sverige

Lämna gärna en kommentar!

2 kommentarer på “Ohederlig rapportering i Sveriges Radio om problemen i Töreboda

  1. Exakt vad man kan vänta sig av media i Sverige. De hanterar svenskarna som fiender och de som vänner !

  2. Tänk vad praktiskt om man kunde invända med att man inte ”lärt sig lagarna ännu” vid begånget brott, antalet lagar och regleringar är ju trots allt rätt många till antalet.

Comments are closed.

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X