Om det nya partiet Alternativ för Sverige (AFS)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
Under gårdagskvällen lanserades ett nytt nationalistiskt parti, Alternativ för Sverige (AFS). Partiledare är före detta ordföranden för Sverigedemokraternas ungdomsförbund, Gustav Kasselstrand och med sig i det nya partiet har han flera kända namn från ungdomsförbundet.

Under gårdagskvällen lanserades ett nytt nationalistiskt parti, Alternativ för Sverige (AFS). Partiledare är före detta ordföranden för Sverigedemokraternas ungdomsförbund, Gustav Kasselstrand och med sig i det nya partiet har han flera kända namn från ungdomsförbundet.

Partiet definierar sig själva, enligt partiledarens lanseringstal som Sveriges:

 • anti-etablissemangsparti
 • återvandringsparti
 • nästa riksdagsparti

Sakfrågor – inte ideologi – präglar det nya partiet som inte har någon migrationspolitik utan en återvandringspolitik som sätter Sverige och svenskarna i fokus. Man tar också ställning mot det politiska etablissemangets slutenhet och ställer krav på ansvarsutkrävande.

Vill du läsa mer om partiet kan du besöka deras hemsida här.

Det fria Sverige ser positivt på lanseringen av Alternativ för Sverige eftersom vi tror att det är bra med en stor och levande nationell opposition, med bredd och djup. Det är nu upp till partiet att göra sig relevant och visa att de menar allvar med att företräda Sverige och svenskarna.

Det fria Sveriges ordförande, Dan Eriksson, säger:

”Vår förening är fortsatt partipolitiskt obunden och kommer fortsätta att vara svenskarnas röst, oavsett den enskildes partillhörighet eller ideologisk hemvist. Med det sagt vill vi dock önska Alternativ för Sverige lycka till. Vi kommer att följa deras arbete, precis som vi följer andra nationella parlamentariska alternativ.”

Det fria Sveriges mediesatsning Svegot följde lanseringen under gårdagen och du kan se presskonferensen med för- och eftersnack genom att följa länken.
Det fria Sverige

Det fria Sverige

Lämna gärna en kommentar!

9 kommentarer på “Om det nya partiet Alternativ för Sverige (AFS)

 1. På Thoralfs hemsida:
  Jag tror att dessa individer tror att AfS valsedlar kommer finnas i Sveriges alla 6 000 vallokaler av sig självt den 9 september 2018 men så är inte fallet. För att inte tala om alla förtidsröstningsställen. Där får vi väl lägga till ytterligare ca 1 000 lokaler i landet. Om AfS når 1 procent i valet kommer de få sina valsedlar betalda av samhället. I annat fall får det bekosta tryckkostnaden själva. Dessutom sköta distributionen av valsedlarna till alla vallokaler i kommunerna, inte bara bekosta utan även ombesörja utläggning av valsedlar i 6 000 vallokaler. Många vallokaler kommer sakna AfS valsedlar. Detta har inte de förstått som tror att AfS redan i sitt första försök skall komma in i riksdagen. Kalmar kommun har drygt 40 vallokaler, det tar sin tid att besöka dessa och lägga ut valsedlar på valdagen. Jag vet av egen erfarenhet! http://www.thoralf.se/

 2. Partiet Det Fria Sverige, är det tillräckligt stabilt för att inte hamna i samma fälla som SD? Ett solklart bättre alternativ än SD, vore intressant att höra vad ni andra nationalister/traditionalister anser.

  1. Ja, man ska vara realist men jag tror att vi behöver känna en framtidstro och där tycker jag att AfS levererar såpass väl att det finns hopp. Framtiden får väl utvisa…med SD som ett avskräckande exempel så kanske Kasselstrand gjort läxan och visar sej vara ”en karl för sin hatt”.

 3. Detta parti känns som en naturlig reaktion på att ha 8 likadana partier i riksdagen. Tack AfS. Äntligen dags för riktig politik med politiker som faktiskt bryr sig om Sverige och svenskarna.

 4. Jag bara undra varför finns det inte något rent patrioistiskt parti i Sverige.
  Om AFS tar den rollen dröjer det inte länge innan AFS kommer in i Riksdagen,!
  ,!

  1. Jag vill att , vi svenska ,skall vara helt trogna och lojala -patrioter -fosterländska—
   gentemot vårt land , att vi helt demokratiskt ,naturligt , och som oeftergivligt mål sätter alla svenskars allra bästa och sjäviska överlevnads förmåga i focus för våra liv -och vårta intressen i absolut okränkbart , heligt stånd mot våra vänner och mot våra fiende .
   För övrigt vill jag travestera Kiplings berömda ord ”Öst är Öst och Väst är Väst aldrig mötts de”, med
   ”Islam är Islam, Demokrati är Demokrati, aldrig , aldrig mötts de två!

   Tips: Avvisa aldrig någon som på något sätt avviker, Försök att med visshet och tålamod ta väl vara på den eventuellt felande själen , som väl kan omvändas.till den bästa kraften.

Comments are closed.

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X