Riksrevisionen har granskat de migrationspolitiska regeringspropositionerna som lagts mellan perioden 2004 till 2015 och kommit fram till att en överväldigad majoritet av dem har bristfällig konsekvensanalys och ingen vetenskaplig grund.

Nyheter idag har tittat närmare på Riksrevisionens granskning och menar att det verkar vara en trend att förslagen till riksdagen inte är särskilt genomtänkta. Kanske var det därför regeringen inte kunde ge några närmare detaljer kring konsekvenserna av den föreslagna amnestin för “ensamkommande” som presenterades här om dagen?

Tommi Teljosuo som är projektledare för granskningen säger till Nyheter idag:

– I de fall som budgeteffekter redovisas saknas ofta förklaringar till hur de räknats fram och vilka antaganden som ligger bakom. Det gör det svårt för remissinstanserna att bedöma kvaliteten på analysen eller lämna kvalificerade synpunkter på förslagen.

Vidare kan man ur granskningen konstatera att:

”Endast tre av de 26 granskade propositionerna anges ha några konsekvenser för kommuner och landsting, och 16 av dem saknar helt analys på området. Inget av förslagen uppges ha några som helst jämställdhetskonsekvenser, och endast tre bedöms påverka integrationen”.

Flera olika regeringar, oavsett ideologisk grund, har fattat beslut om mer eller mindre öppna gränser utan att ha undersökt konsekvenserna av besluten.

Sveriges olika regeringar har således, oberoende om de är socialdemokratiska eller borgerliga, drivit på om invandring till Sverige utan någon som helst konsekvensanalys. Detta är kalla fakta så låt det sjunka in. Det har funnits en överordnad agenda vilken gått ut på konsekvenserna av invandringen inte spelar någon roll – man har inte ens bekymrat sig om att ta reda på dem.

Detta betyder också att alla fagra löften om positiva konsekvenser också var utan någon som helst grund. Man ljög! Socialdemokraterna ljög; vänstern ljög, Miljöpartiet ljög och Alliansen ljög. De hade ingen aning om vad konsekvenserna skulle bli, hur Sverige och svenskarna skulle drabbas och trots det drev de på de öppna gränsernas politik.

Riksrevisionen kritiserar migrationspolitiska regeringsförslag mellan 2004 - 2015.Click To Tweet

Att man inte bekymrar sig om konsekvenserna av de fattade besluten var särskilt tydligt under den stora “flytking”-våg som Europa drabbades av 2015. Vi upplevde det. Nu vet vi att besluten inte föregås av några analyser och vi kan vara säkra på att de fortsatt inte gör det. Lägg det på minnet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *