Säpos nya ”normalläge” är inte acceptabelt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
Om Säkerhetspolisen anser att terrorism är det nya normala så kan ni vara säkra på att föreningen Det fria Sverige inte gör det.

För några dagar sedan publicerade Säkerhetspolisen sin årsrapport för 2017 och det är dyster läsning. Framförallt är det upprörande att myndigheten verkar acceptera förekomsten av extremism och terrorism som det nya normala.

I sin inledning till rapporten skriver chefen för Säpo (tillika rikspolischef från 15 februari) Anders Thornberg att det finns ett nytt ”normalläge” i Sverige. Som främsta hot mot Sverige och svenskarna identifierar Säpo ”de våldsbejakande islamistiska extremisterna”.

I Stockholms tingsrätt pågår just nu ett mål mot terroristen från Drottninggatan, en av dessa tusentals extremister som finns i vårt land. Säpochefen avslutar så här:

”Inom några år kommer Säkerhetspolisen att ha växt med flera hundra nya medarbetare. En utmaning i sig, men jag är övertygad om att det skapar en säkerhetstjänst redo för framtidens krav och utmaningar. En säkerhetstjänst för ett säkert Sverige även i framtiden.”

Om vi ska tro på att vi kommer ha ett säkert Sverige i framtiden vore det på sin plats att vi faktiskt hade ett säkert Sverige i dag. Det har vi inte. Terrorattacken på Drottninggatan visar det tydligt, precis som gängbrottsligheten och den fortsatta etniskt motiverade brottsligheten som gör svenskar till måltavlor bara för att de är svenskar.

Men detta är inget som uppmärksammas för i Sverige av i dag förnekas svenskfientligheten och regeringen har inte gett polisen i uppdrag att titta på det.

Det är hur som helst inte acceptabelt att Säpo betraktar den oro och den otrygghet som finns i Sverige som det nya normala. Om man betecknar detta som ”normalt” så har man tagit ett kliv tillbaka och säger ”nu får vi vänja oss vid detta”, vilket är sådant vi hört från politiker och läst krönikor om hos gammelmedierna.

Det fria Sverige accepterar inte att terrorism och svenskfientlighet är ett nytt normalläge. Vi förnekar inte hur verkligheten ser ut och vi förhåller oss till den, arbetar utifrån den. Men vi kommer aldrig att kalla den ”normal”. Vårt fokus kommer vara att å ena sidan påpeka att det vi ser nu inte är normalt, så att inte svenskarna som växer upp tror att det alltid har varit så här och alltid måste vara så här.

Å andra sidan fortsätter vi det viktiga arbetet med att skapa säkra platser för vårt eget folk (framförallt våra medlemmar) genom Svenskarnas hus-kampanjen. När vi har ett hus kommer fler att följa, och mycket annat på det under åren framöver, som ger oss möjligheten att skapa det fria Sverige.

Vi accepterar inte systemets nya ”normalläge”, vi ställer oss i motvärn.

Det fria Sverige

Det fria Sverige

Lämna gärna en kommentar!

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X