Ett drygt trettiotal medlemmar i föreningen Det fria Sverige samlades i går i Stockholm för att umgås, nätverka och inte minst för att se Björn Björkqvists debut som ståuppkomiker.

På plats serverades plockmat som tunnbrödsstubbe med renstek och pepparrot, kycklingspett med chili och Västerbottenpaj toppad med creme fraiche, rödlök och löjrom. Så väl gamla som nya vänner passade på att samtala under det inledande minglet, medan dagens huvudattraktion förberedde det sista backstage.

När så alla tagit plats välkomnades Björn Björkqvist med en stor applåd, och trots att det var första gången som Björkqvist uttalat intagit scenen som ståuppkomiker märktes det att han hade vana att tala inför folk sedan tidigare. Som publik fick vi följa med på Björns resa från uppväxten på Gotland och hans tjugo år som engagerad nationalist.

Anekdoter varvades med knivskarpa iakttagelser, och det var tätt mellan skratten från publiken som också passade på att flika in med igenkännande kommentarer.

Totalt var föreställningen 90 minuter, men en bensträckare och möjlighet till påfyllnad av dryck och tilltugg i mitten, men under efterminglet var vi flera som konstaterade att det kändes som tiden gick mycket fortare, och att man gärna hade lyssnat ännu längre på Björns berättelser.

Ida
Arrangörsgruppen Stockholm

Missa inte nästa chans!
Bli medlem idag och delta på något av våra kommande arrangemang.

42 Shares

En kommentar på “Skrattfest på medlemskvällen med Björn Björkqvist

  1. En synnerligen trevlig tillställning stort tack till arrangörs gruppen. Detta var första gången jag var med på en medlemsträff men absolut inte den sista . Några personliga reflektioner som jag vill dela med mig av. Dfs samlar svenskar från olika generationer och bakgrunder med olika förmågor och färdigheter. Dfs sitter således på stor ackumelerad kunskap vilket är styrka i sig. Björn bör defenetivt forsätta med stand up ett gott skratt förlänger livet och det blev en hel del av det.
    Mvh och på återseende Backman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *