Staten kommer inte få otryggheten att försvinna – det ansvaret är vårt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
Åter påminns vi om otryggheten i samhället med rapporterna om våldtäkterna i Malmö. Åter inser vi att rättssamhället har uppenbara brister efter att samtliga åtalade för gruppvåldtäkten i Fittja frikänns. Frågan är, inser vi vad vi måste göra?

Männen som stod åtalade för gruppvåldtäkten i Fittja frikändes i dag och i Malmö har övergreppen enligt rykten fått ännu mer sadistiska inslag. Polis och rättsväsende verkar stå handfallna och regeringen lyckas inte med annat än en förvirrad samtyckeslag som inte på något sätt kommer åt kvinnors utsatthet i de offentliga rummen.

Jag minns när jag för första gången hörde talas om en gruppvåldtäkt. Det var år 2000 och den skedde i ett garage i Rissne då nio ungdomar (alla med invandrarbakgrund) förgrep sig på en onykter 14-årig tjej; medan hon våldtogs stod man i en ring runt henne, hånade henne och kallade henne hora.

Jag var 23 år gammal då och som sagt, innan dess hade jag inte hört talas om själva begreppet gruppvåldtäkt, inte vad jag kan minnas i varje fall. Det som hände i Rissne var något unikt. Med det inte sagt att våldtäkter eller gruppvåldtäkter inte skett tidigare. Enligt Brottsförebyggande rådets statistik mellan 1991 och 1999 skedde mellan 30 till 60 gruppvåldtäkter per år och i den absoluta majoriteten av fallen rörde det sig om två gärningsmän. Antagligen var dessa av sådan art att det inte renderade i rubriker i riksmedierna.

[clickToTweet tweet=”Få hade ens hört talas om gruppvåldtäkter innan nio invandrare år 2000 våldtog en kvinna i Rissne” quote=”Få hade ens hört talas om gruppvåldtäkter innan nio invandrare år 2000 våldtog en kvinna i Rissne”]

Vi var nog alla överens om att det var ett ”utlänningsbrott” – inte bara Rissne utan rent generellt. Brottsförebyggande rådet berättar hur statistiken ser ut i en rapport från år 2000:

”Av de personer som misstänktes för gruppvåldtäkter under 1990-talet var 58 procent svenskar,
32 procent invandrare (utrikes födda och folkbokförda i Sverige) och 10 procent personer som
inte var folkbokförda i Sverige. Av svenskarna hade en fjärdedel invandrarbakgrund (minst en
förälder född utrikes).”

Märk väl att man till skaran svenskar räknar den som också har en förälder som är född utomlands samt att vem som är svensk enligt statens räknenissar inte alltid är den som enligt en svensk skulle anses och godkännas som svensk. Vidare skriver man om överrepresentationen:

”Tidigare undersökningar har visat att våldtäkt är det brott där invandrarandelen är högst, cirka 40 procent.”

Nog hade vi rätt alltid. Och det har vi alltjämt, även om man inte gör några nya undersökningar som visar gärningsmannens härkomst – det kan ju kränka någon.

Mig veterligen har det inte gjorts någon mer undersökning angående gruppvåldtäkter i Sverige efter en rapport som kom 2008: Våldtäkt mot personer 15 år och äldre. I denna rapport finns inte ord som ”invandrare” eller ”invandrarbakgrund” med alls.

I Forskning & Framsteg står följande sammanfattning att läsa om BRÅ:s rapport:

”Enligt den har anmälningarna av ’våldtäkter med fler gärningspersoner’ ökat kraftigt sedan 1990-talet. År 1995 skattade Brå att det hade anmälts 116 fall. År 2006 anmäldes 553 fall – en fyrfaldig ökning på drygt tio år.”

553 fall anmäldes 2006, det börjar verka vara ett vardagsbrott! Förlåt om jag slår in öppna dörrar; men verkar de inte också öka i takt med den utomeuropeiska ”flykting”-invandringen till vårt land? Antingen är det så, eller så har svenskar börjat våldta mer litet till mans.

Jag tror inte det. Dock har det funnits våldtäkt i Sverige också tidigare och det har funnits inskrivet i lagen. Våldtäkt var inget vi svenskar såg med blida ögon på och enligt Missgärningsbalken i 1734 års lag bestraffades förövaren i allmänhet med döden:

”Tager man qwinno med wåld, och emot hennes vilja främjar sin onda lusta, och warder lagliga thertil wunnen; miste lifwet, och qwinnan ware saklös.”

Men långt tidigare än 1700-talet så var vi svenskar förkämpar för kvinnofrid, vilken vi vet stipulerades i lag (Alsnö stadga) redan 1280. Också då hotade döden den som bröt mot kvinnofriden, även om påföljden böter också fanns.

[clickToTweet tweet=”I Sverige har kvinnofriden varit inskriven i lagen i snart tusen år!” quote=”I Sverige har kvinnofriden varit inskriven i lagen i snart tusen år!”]

Jag tror att de flesta av oss vet varför det ser ut som det gör med överfalls- och gruppvåldtäkter i Sverige. Det krävs bara ett uns sunt förnuft för att komma fram till det. Jag tror de flesta av oss också inser att det inte kommer göras något åt det hela från regering, riksdag eller rättsväsende… och inte så mycket för att de inte vill, utan eftersom de inte kan.

De kan inte eftersom de vägrar att inse grundproblematiken – för mycket pk-floskler står i vägen för att de ska kunna agera. Låt oss inte glömma psykoterapeuten Börje Svensson som i Kvällsposten berättade att det varma vädret var att skylla på, något som också beteendevetaren Maria Bauer höll med om.

En annan ”lösning” på våldtäkterna (eller förklaring till varför de sker) får vi från feministen och vänsteraktivisten Hanna Höie efter våldtäkterna i Malmö. Det är en favorit i repris: Brist på fritidsgårdar! Jo, nog blir man litet sugen på att våldta bara för att man har tråkigt Hanna, så är det!

Det är så dumt att man inte tror att det är sant.

Som vanligt återstår det för oss själva att försöka komma till rätta med dessa brott, vilket är en grannlaga uppgift som på kort sikt ter sig (och är) omöjlig. Vi – folket som kollektiv – har vare sig resurser eller ryggrad nog för att göra något åt saken. Sanningen gör ont, men är sann och de flesta kommer nöja sig med att skriva arga (till och med väldigt arga) kommentarer på Facebook eller Twitter eller VK.

[clickToTweet tweet=”Alla förstår att våldtäkterna måste få ett slut, men förstår du vad just du måste göra?” quote=”Alla förstår att våldtäkterna måste få ett slut, men förstår du vad just du måste göra?”]

Man skulle kunna stänga av datorn så klart, ringa sina vänner som är av samma anda som en själv, och ge sig ut i sitt eget närområde under kvällar och helger, om så bara för att hålla ögon och öron öppna. Det finns mycket man kan göra. Det är bara lite vilja som krävs.

Vi som är medlemmar i Det fria Sverige kan inte vänta på en politisk förändring som tar itu med otryggheten och svenskfientligheten. Vi måste ta ansvar själva. Du vet vad som behövs mest på din ort, förstå nu att du måste göra det!

Och som vanligt kan ingen göra allt, men alla kan göra något.

Magnus Söderman

Magnus Söderman

Lämna gärna en kommentar!

4 kommentarer på “Staten kommer inte få otryggheten att försvinna – det ansvaret är vårt

 1. Snart kommer rapporten om hur mycket mer berikade vi har blivit av våldtäkter under 2017.

  Anmälda brott för december samt hela året 2017 (prel. statistik)
  Statistik för anmälda brott i december 2017, samt preliminärt för hela 2017 finns tillgänglig från den 18 januari.

 2. Många arga kommentarer på tvitter och ”ansiktsboken” som sagt var. Terapi för inbördes beundrare eller något liknande uttryck. Helt samt Magnus. Själv skriker jag ur mig i text på nätet också. Det är som sagt terapi. Men i dag skrev jag även detta mail (nedan) till Magnus Hellberg på Expressen samt ett liknade till en snubbe på SVT.

  Hej Magnus!
  Läste idag om gruppvåldtäkten i Österåker. Efter den långdragna (i Sverige ) metoo-debatten, önskar jag och troligen många andra att det är dags att gå till djupet med det nya fenomenet Gruppvåldtäkter. Detta är något som har ökat explosionsartat hand i hand med ”vanliga” överfallsvåldtäkter de senaste åren. Är inte ni journalister intresserade av vad det beror på? När något nytt som detta dyker upp blixtsnabbt så tycker jag att det bör utredas. Att få klarhet i detta kommer att skapa möjligheter att minimera problemet och skydda människor. Jag tycker det är medias skyldighet att ta upp något som detta i en stor debatt. Om Expressen går ut först så kommer ni att vinna framtida läsare……jag lovar. Människor skruvar på sig så otroligt nu och hoppas att ni ,som har möjlighet, kan rädda kvinnors liv.

  Jag är lycklig att jag inte har en dotter( förstår inte hur föräldrar till unga döttrar kan hantera vardagen)

  Det här mailet kommer jag att spara för framtiden, både digitalt och utskrivet på papper i ett förslutet kuvert.

 3. Ett tillägg!

  Ett mail till en eller ett par journalister likt det jag skrev kan kanske tyckas mjäkigt, men det är naturligtvis bättre än arga kommentarer. Om samtliga medlemmar i Det Fria Sverige löpande skriver vänliga med bestämda mail till journalister, så skapar det ett jobbigt tryck på den innerst inne samtyckande journalisten.
  Det ska bli roligt att träffa er alla människor i Det fria Sverige! Samtal om hur man bäst och minst smärtfritt kan påverka. I slutänden är det väl dock så att ett politiskt parti med majoritet kan förändra. Vi ”vanliga” arbetare med jobb och amorteringar kan ju endast påverka människor, politiker och det satans förrädare till journalister.

  Vad menar du exakt med att samla ihop sig och gå ut på byn och synas. Någon form av pappor och mammor på stan? Skulle vilja att att du Magnus förklarar lite tydligare kring detta.
  Med vänliga hälsningar
  Friberg

 4. Tillägg igen!
  Nä jag är inte full

  Har skrivit detta tidigare på nått terapiställe på nätet.

  Jag ser en risk att folk anpassar sig till den sjuka förändringen i samhället. Det där med att vakna upp som vissa av oss har gjort, är svårt för många. Jag är alltså rädd att människor aldrig kommer att vakna eftersom dom doseras med ökat elände i för långsam takt.

  Därför tror jag att det är bra att vi snabbt för ökande och ännu större problem i samhället de närmaste året/åren. Hur många fler gruppvåldtäkter behövs per år t.ex. för att få herr och fru Svensson att slå näven i bordet och inte lägga sin riksdagsröst i lövens hand?

  Här önskar jag alltså ett ökat lidande och nästan sytemkollaps. Jag skäms, men tror inte att något annat kan rädda oss???

Comments are closed.

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X