Stoppa svenskfientligheten på Folkuniversitetet i Växjö

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
Den 31 juli berättade P4 Kronoberg att Folkuniversitetet i Växjö tillhandahåller svenskfientligt material till utlänningar som ska lära sig svenska via svenska för invandrare (SFI). I texterna påstås att svenskar "hellre skiljer sig från sin partner än från sina vänner", är "blyga inför främlingar" och andra generaliserande påståenden.

Den 31 juli berättade P4 Kronoberg att Folkuniversitetet i Växjö tillhandahåller svenskfientligt material till utlänningar som ska lära sig svenska via svenska för invandrare (SFI). I texterna påstås att svenskar ”hellre skiljer sig från sin partner än från sina vänner”, är ”blyga inför främlingar” och andra generaliserande påståenden.

Men det är inte generaliseringarna i sig som är det stora problemet här, även om det är osmakligt, utan att Folkuniversitet konsekvent väljer att kalla svenskarna för svennar.

Vi är många svenskar som tvingats växa upp i det mångkulturella samhället och blivit utsatta för svenskfientlighet i våra skolor och på våra gator och torg. Invandrargängen som trakasserat, rånat och hånat svenskarna har alltid gjort det med det nedvärderande begreppet ”svenne” och våra kvinnor har kallats för ”svennehoror”.

Vi i Det fria Sverige är en intresseförening för det svenska folket och vi tänker aldrig acceptera att vårt folk kallas för ”svennar”, inte av invandrargäng och inte av svenskfientliga skattefinansierade lärare heller. Begreppet kan lätt jämför med ”blatte”, ”nigger” eller ”judesvin” om det hade gällt för andra folk, och vi tror inte Folkuniversitet hade valt att använda de begreppen.

Svenskfientligheten är i dag djupt rotad i vårt system, och nu marineras nyligen hitkomna utlänningar också i svenskfientligheten, vilket än mer höjer riskerna för vårt folk att utsättas för svenskfientliga trakasserier och våld.

Det fria Sverige ska undersöka om vi på något sätt kan gå vidare och agera mot det svenskfientliga Folkuniversitetet i Växjö.

Bli en del av Det fria Sverige – det svenska folkets intresseförening.
Ansök om medlemskap i dag!

Det fria Sverige

Det fria Sverige

Lämna gärna en kommentar!

En kommentar på “Stoppa svenskfientligheten på Folkuniversitetet i Växjö

  1. Jag är en svensk kvinna, en stolt svensk kvinna som i ur och skur dragit mitt strå till stacken (läs Sverige), jag är ingen ”jävla svenne”.
    Tack föreningen ”Det fria Sverige” som för min och mina landsmäns talan. Tack!

Comments are closed.

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X