Att svenskar är vita har alltid varit en sådan självklarhet att det inte ens har behövt sägas. Vi är skandinaver av germanskt ursprung med tusentals år av historia i vårt land. Vi har en fantastisk mångfald av dialekter, lokala traditioner och fenotyper. Vi må vara dalkarlar, jämtar, skåningar eller guter – men vi är alla vita. 

När Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson, nu går till angrepp mot en partikollega som haft mage att i sociala medier dela en sång som sjunger om svensk historia och identitet, och därmed också konstaterar att svenskar är vita, måste alla som vill Sverige och svenskarna väl dra öronen åt sig.

Man måste här skilja på att ickesvenskar mycket väl kan bli accepterade i Sverige, att de på individnivå kan anpassa sig och bli en del av vår gemenskap, från att de då som genom ett trollslag skulle bli svenskar.

Många svenskar har satt sitt hopp till att Sverigedemokraterna ska vara svenskarnas röst i Sveriges riksdag, när alla andra partier — som man brukar bunta ihop som Sjuklövern — under lång tid drivit en svenskfientlig agenda.

Men vad kan egentligen vara mer svenskfientligt än att förneka svenskarna vår existens? Varför är det så svårt för Sverigedemokraterna att acceptera att det finns ett svenskt folk, och förstå att ett sådant konstaterande inte alls behöver betyda att man inte kan acceptera, respektera eller vara vän med individer från andra folk?

Det fria Sverige kommer aldrig dagtinga med sanningen: Svenskar är vita.

Och landet är vårt.

124 Shares

3 kommentarer på “Svenskar är vita

  1. Väl skrivet!
    Man undrar vad som har tagit åt Sverigedemokraterna. Har de tappat all form av kontakt med verkligheten? Man brukar ju säga att revolutionen äter sina egna men detta är skrämmande likt. Som det verkar nu, kommer inte AfS in i riksdagen har vi inget nationalistiskt parti i riksdagen. Om Sverige inte är svenskarnas land, vems land är det då?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *