Svenskar är vita

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
Att svenskar är vita har alltid varit en sådan självklarhet att det inte ens har behövt sägas. Vi är skandinaver av germanskt ursprung med tusentals år av historia i vårt land. Vi har en fantastisk mångfald av dialekter, lokala traditioner och fenotyper. Vi må vara dalkarlar, jämtar, skåningar eller guter - men vi är alla vita. 

Att svenskar är vita har alltid varit en sådan självklarhet att det inte ens har behövt sägas. Vi är skandinaver av germanskt ursprung med tusentals år av historia i vårt land. Vi har en fantastisk mångfald av dialekter, lokala traditioner och fenotyper. Vi må vara dalkarlar, jämtar, skåningar eller guter – men vi är alla vita. 

När Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson, nu går till angrepp mot en partikollega som haft mage att i sociala medier dela en sång som sjunger om svensk historia och identitet, och därmed också konstaterar att svenskar är vita, måste alla som vill Sverige och svenskarna väl dra öronen åt sig.

Man måste här skilja på att ickesvenskar mycket väl kan bli accepterade i Sverige, att de på individnivå kan anpassa sig och bli en del av vår gemenskap, från att de då som genom ett trollslag skulle bli svenskar.

Många svenskar har satt sitt hopp till att Sverigedemokraterna ska vara svenskarnas röst i Sveriges riksdag, när alla andra partier — som man brukar bunta ihop som Sjuklövern — under lång tid drivit en svenskfientlig agenda.

Men vad kan egentligen vara mer svenskfientligt än att förneka svenskarna vår existens? Varför är det så svårt för Sverigedemokraterna att acceptera att det finns ett svenskt folk, och förstå att ett sådant konstaterande inte alls behöver betyda att man inte kan acceptera, respektera eller vara vän med individer från andra folk?

Det fria Sverige kommer aldrig dagtinga med sanningen: Svenskar är vita.

Och landet är vårt.

Dan Eriksson

Dan Eriksson

Lämna gärna en kommentar!

5 kommentarer på “Svenskar är vita

  1. Väl skrivet!
    Man undrar vad som har tagit åt Sverigedemokraterna. Har de tappat all form av kontakt med verkligheten? Man brukar ju säga att revolutionen äter sina egna men detta är skrämmande likt. Som det verkar nu, kommer inte AfS in i riksdagen har vi inget nationalistiskt parti i riksdagen. Om Sverige inte är svenskarnas land, vems land är det då?

Comments are closed.

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X