Undvik Allmänna arvsfonden – skydda din kvarlåtenskap!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Varje år dör hundratals svenskar utan nära anhöriga och vips är staten framme och lägger beslag på alla deras pengar. De stoppas in i Allmänna arvsfonden som från början skulle använda pengarna för ändamål som tjänade allmänheten. Numera delas de framförallt ut till invandrar-, hbtq- och andra vänsterprojekt. Enda sättet att se till att dina pengar inte hamnar i dessa antisvenska organisationers fickor är att testamentera dem – varför inte till Det fria Sverige?

På Wikipedia kan man läsa att konstruktionen med en allmän arvsfond är mycket ovanlig – förutom Sverige är det bara Island som har en. Den isländska arvsfonden kom till efter svenskt mönster år 1952 och används uteslutande via De handikappades investeringsfond för uppförande och restaurering av institutionsbyggnader för de handikappades räkning.

I flera andra länder går kvarlåtenskap in i den allmänna statsbudgeten, men dessa länder har ofta en längre gående arvsrätt, som bland annat innebär att även kusiner eller mer avlägsna släktingar ärver.

Men i Sverige ansåg riksdagen redan 1928 att bara makar och barn hade rätt att ärva, kusiner, fastrar och morbröder var alldeles för avlägsna släktingar så därför var det inte mer än rätt att staten stal arvet. Och det är inte helt lätt att skriva testamenten som håller när Arvsfondens jurister kastar sina lystna blickar på dem.

[clickToTweet tweet=”Arvsfonden delar ut pengar till invandrar-, hbtq- och vänsterprojekt. Ta ansvar för ditt arv! ” quote=”Arvsfonden delar ut pengar till invandrar-, hbtq- och vänsterprojekt. Ta ansvar för ditt arv! ”]

I juni 2017 kunde man läsa om en 87-årig man som två år tidigare dött och testamenterat sin förmögenhet om 22 miljoner kronor till en yngre person i samma län. Denne hade i 20 års tid hjälpt den gamle mannen med hans gård och djur. Men när det visade sig att testamentet inte bevittnats av två vittnen samtidigt, beslöt tingsrätten och senare Kammarkollegiet att miljonerna i stället skulle gå till Allmänna arvsfonden. Ett formaliafel gjorde alltså att den gamle mannens sista önskan ignorerades, och att hans pengar i stället gick till att finansiera Expo och andra vänsterextrema projekt.

I oktober kunde fonden lägga vantarna på två veteranbilar värda cirka 30 miljoner kronor samt hans två lägenheter på Strandvägen i Stockholm och en sommarstuga i skärgården. Fastigheterna bedömdes vara värda 75 miljoner kronor.

De senaste åren har allt mer pengar tillfallit arvsfonden och förra året betalades rekordsumman 734 miljoner kronor ut. I juni 2017 reagerade till och med regeringen på att Allmänna arvsfonden är lite väl frikostig med stöd till invandrarföreningar. Det hade då framkommit att organisationer knutna till Muslimska brödraskapet fått många miljoner ur fonden.

”Det finns uppgifter, bland annat från MSB, om att medel bland annat från Allmänna arvsfonden har gått till islamistiska och antidemokratiska organisationer. Det är inte tanken”, sa ansvariga ministern Åsa Regnér då och förklarade att reglerna för arvsfonden ska ses över.

Pengar från Arvsfonden har gått till islamistiska och antidemokratiska organisationer enligt uppgifter från MSB.

För att du som är utan nära anhöriga inte ska behöva riskera att dina pengar tillfaller obskyra och svenskfientliga projekt, är det alltså viktigt att skriva testamente. Det finns flera mallar på internet för hur man gör, och tre saker är viktiga:

  • Det ska vara skriftligt.
  • Det ska ha din underskrift och namnförtydligande.
  • Det ska bevittnas av två personer som samtidigt ska vara närvarande.

Om du vill vara helt säker på att dina pengar används till ett projekt som återskapar det svenska Sverige för dagens och kommande generationers skull, kan du testamentera dina pengar till Det fria Sverige. Eller varför inte din fastighet som då kan bli ett av de många Svenskarnas hus vi planerar att öppna de kommande åren! Men viktigast av allt är förstås att du ser till att dina tillgångar inte går till Allmänna arvsfonden.

Det fria Sverige

Det fria Sverige

Lämna gärna en kommentar!

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X