Vandring med mersmak i Skåne

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
En heldag i Skåne med vandring, historiska platser och nationalistiskt umgänge. Vad mer kan man önska sig en söndag i mars?

Vi börjar att bli bekanta med varandra nu, en av föreningen Det fria Sveriges visioner om att gå samman är i full gång, vi är på gång. Söndagen den 3 mars mitt i Vasaloppet, fast i Skåne träffades 16 vandringssugna män och kvinnor för att lära känna varandra, men framförallt för att vandra bland åkrar, gårdar och bronsålders-ättehögar.

Vi hörde lärkan i skyn, kände vinden som ven och möttes av glada hej från ortsbefolkning som storögt tittade på oss när vi med starka ben och hög energi traskade förbi. Vi kände historiens vingslag när vi för en stund stannade upp och informerade oss om förfäder som trampat samma gjord som vi, fast för tretusen år sedan.

Solen bröt igenom molnen och vi stannade för att titta på ett Östersjön som glittrade vid horisonten,  vi hade nått dit så långt vi skulle och gick småpratande tillbaka till blomkålssoppa, köttfärspaj, kaffe och kaka. 

Många goda samtal utspelade sig vid borden och i stora drag var vi överens om att nätverka, hjälpa varandra med sådant som vi kan, samt komma till en frändes hjälp ifall det akut uppstår någon sorts av nödläge. 

Det öppnades möjligheter för medverkan i utegym, utlåning av sådana grejer som vi inte har tillgång till själv, eventuellt idka byteshandel, vi diskuterade prepping, självförsvar och sist men inte desto minst finns det plats i bil upp till Det fria Sveriges årsmöte i svenskarnas hus i Älgarås lördagen den 30 mars.

Vi vill ha ett Svenskarnas hus i Skåne, det var vi alla överens om. Men tills dess kommer vi att organisera och anordna träffar för medlemmar, och nu rullar det på och vi skiljdes glada och nöjda med dagen och fulla av kraft inför att se vem eller vilka av oss som kommer att ordna nästa träff öppen för de medlemmar som vill.

Eva-Marie Olsson

Det fria Sverige

Det fria Sverige

Lämna gärna en kommentar!

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X