Den 25 juni lanserades vår kampanj Legaliserapepparsprej.nu och de kommande veckorna kommer tiotusentals flygblad och klistermärken spridas runt om i landet. Vi kommer också vara på plats i Almedalen för att samla in namnunderskrifter och informera om kampanjen.

Redan första dygnet samlades mer än 500 namnunderskrifter in, och då har vi knappt hunnit komma ut med vårt material till stugorna än. Men vi märker att det finns ett stort engagemang i frågan, och vi kan läsa i alla de kommentarer som inkommit att väldigt många känner sig otrygga i Sverige i dag, men känner att möjligheten att bära pepparsprej åtminstone skulle kunna jämna ut oddsen något mot en eventuell brottsling.

Vi vet också att många redan i dag, framförallt flickor och kvinnor, bär pepparsprej. Vi finner det helt oacceptabelt att de här människorna ska riskera att få ett kriminellt brottsregister som kan förstöra bland annat deras arbetsmöjligheter, bara för att de velat känna sig lite tryggare i ett samhälle där otryggheten ökar.

Staten har sedan länge förlorat kontrollen över många av våra områden, polistätheten minskar och istället för att trygga Sveriges gator och torg läggs polisens resurser på att jag åsiktsbrottslingar på nätet. När staten inte längre kan skydda måste vi få rätten att skydda oss själva — att legalisera pepparsprej är ett steg i rätt riktning.

Detta kan du göra nu

31 Shares

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *