Varför behövs en intresseförening för det svenska folket?

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
Det fria Sverige är en intresseförening för det svenska folket, men behövs verkligen en sådan? Ordförande Dan Eriksson skriver här om behovet och hur det blivit allt tydligare den senaste tiden.

Som svensk är det lätt att få för sig att staten, eller de 349 politiker som sitter som nominellt folkvalda i Sveriges riksdag, skulle vara vårt folks företrädare. Sanningen är dock tyvärr den att de inte, möjligtvis med några få undantag, företräder det svenska folket eller arbetar för att ta tillvara på våra intressen.

När Olof Palmes regering beslutade att Sverige skulle bli en mångkultur genom grundlagsändringen 1975 menade man att alla folk som levde i Sverige skulle ha rätt att behålla, vårda och utveckla sin säregna kultur, traditioner och språk. 1999 beslutade riksdagen att ”erkänna” samer, sverigefinnar, tornedalingar, judar och romer som nationella minoriteter i Sverige. Båda dessa besluten, vad vi än må tycka om dem, förutsätter så klart också att det finns ett svenskt folk — en säregen nation med kultur, tradition, språk och gemensam historia precis som de andra folken i världen men också i Sverige.

Runt om i landet ser vi också etniska intresseföreningar växa fram: Turkiska föreningen, Syriska riksförbundet, Judiska församlingen, Romernas Riksförbund och Afrosvenskarnas riksförbund är bara en liten andel av de många etniska intresseföreningar som finns i Sverige. Många av dessa föreningar får dessutom skattefinansierade bidrag för att kunna verka för sina respektive folks intressen.

Vi kan så klart tjurskalligt hävda att det inte borde behövas någon intresseförening för det svenska folket i Sverige, och det är helt riktigt. Men hur man tycker att det borde vara stämmer inte alltid, för att inte säga sällan, överens med den verklighet vi måste navigera efter. Det fria Sverige grundades med målsättningen att vara en intresseförening för det svenska folket, främst i Sverige men även för den svenska diasporan runt om i världen.

Självklart är vi fortfarande i en inledande fas då vi verkat i mindre än ett år, men med nästan 1300 lösta medlemskap och över en miljon insamlade kronor till vårt första Svenskarnas hus, har vi kunnat visa att det uppenbarligen finns ett uppdämt behov för en förening som företräder svenska intressen. Men vi har också kunnat visa på hyckleriet från vänsteretablissemanget som kallat oss för ”vit makt”-grupp, och försökt hetsa mot oss på olika sätt, samtidigt som de inte har några som helst problem med andra etniska intresseföreningar.

Anledningen till detta är självklart för att etablissemanget i grunden är svenskfientligt. Den svenska identiteten har varit under attack i decennier, och när vi svenskar försöker hävda våra intressen som folkgrupp så försöker man på olika sätt misstänkliggöra, beljuga och slå ned på vårt arbete. Svenskar ska inte få ha några intressen, någon svensk identitet ska inte få finnas.

Vilket bara ytterligare belyser det livsviktiga behovet av en intresseförening för vårt folk.

Vi är svenskarnas intresseförening

Det fria Sverige organiserar svenskar och ger det svenska folket en röst i ett samhälle där politiker och etablissemang försöker göra oss till andra klassens medborgare. Vi bygger våra egna samlingsplatser, bostadsområden och alternativa strukturer.
Bli en del av oss och var med och forma en svensk framtid.
Dan Eriksson

Dan Eriksson

Lämna gärna en kommentar!

5 kommentarer på “Varför behövs en intresseförening för det svenska folket?

 1. Jag är så himla glad over att det finns en intresseförening för mig att vara med i, jag platsar liksom inte i Bosniska föreningen, ej heller i Afrosvenskarnas Riksförbund.

  Vill rikta ett stort tack till er i styrelsen för att föreningen ”Det fria Sverige” kom till stånd och såg dagens ljus för snart ett år sedan, med detta medverkade ni till att mången svensk fick ett nytt hopp. Tack för allt ni redan gjort för föreningen, samt så vill jag även rikta ett tack till alla medlemmar som likt jag själv sprider till vänner och bekanta om allt det goda och positiva vi ska uträtta i föreningens anda.

  Och till er i stiftelsen expo som läser varenda ord som föreningen ”Det fria Sverige” skriver, ni borde skämmas! Er stiftelse är av staten subventionerad, får att sprida illvilja mot meningsmotståndare, vi vet det, men jag tror att det kommer att komma en dag då även ni som har er utkomst av denna miserabla stiftelse inser att ett, och många fler svenskarnas hus är av godo, då vill ni säkert vara med, i alla fall vill säkert era barn vara med.

 2. Det pågår ett krig mot vår identitet och fortlevnad som unikt folk och fienden accepterar inte svensk organisering.
  De kommer inte att sky några medel är jag övertygad om.

 3. Du är så självklar EvaMarie. Orädd, smart, handlingskraftig, patriot – det dräller inte av dessa förmågor precis! Önskar att Svegot-gänget kunde bjuda in dej att medverka i programmet – helst på daglig basis. Det är bara män och åter män…inget fel på män men det blir lite ”onyanserat” ibland.

 4. Det behövs för att vi ska förstå historien bakåt och förstå varför det är som der är nu. Ska vi komma framåt så måste vi ha historien med oss

 5. Jag hoppas mycket på föreningen. Jag tror att vi behöver egna områden i Sverige. Inte bara de rika, som redan stänger in sig i sina områden. Utan vanliga svenskar som inte har pengar. När de nu går in för att förstöra sverige, så måste svenskar gå samman. Jag tror vi blir fler och fler. Svensken måste ju vakna någon gång.

Comments are closed.

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X