Vi stödjer Sveriges bönder

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på vk
Dela på telegram
Dela på whatsapp
En enkätundersökning visar att fyra av tio lantbrukare i Sverige utsattes för attacker och hot under 2018. Motsvarande siffra 2010 var tre av tio. Vi kan inte låta detta passera förbi i tysthet. Sveriges bönder måste värnas.

Enligt Åsa Odell som själv är grisbonde och vice ordförande i Lantbrukarnas Riksförbund spelar det ingen roll om du är mjölk- eller köttbonde. Många ansätts av hat och hot. Detta drabbar också barnen, som inte vågar berätta om familjens djurhållning i skolan och som får leva med den ständiga oron över vad som ska hända nästa gång. Bara förra veckan, berättar Odell, fick en av förbundets medlemmar akut flytta till ett skyddat boende på grund av ett allvarligt hot.

Det fria Sverige kan inte låta detta passera i tysthet. Den svenska bondenäringen är viktig på många olika sätt. Dels är den en fyrbåk internationellt sett för en djurhållning som är etisk och hållbar, vilket vi kan vara stolta över. Vidare är det svenska lantbruket viktigt för att hela Sverige ska vara levande, för vår naturmiljö samt utifrån landets krisberedskap.

Vi anser att den svenska bonden ska skyddas och värnas. Vänsterextrema krafter som hemfaller åt våld och hot bör hanteras som de terrorister de är. Detta ska inte ses som att föreningen tar ställning för pälsproduktion eller är okunniga om att det finns olämpliga personer som håller djur under former som är att anses som djurplågeri. Det förstnämnda (minkfarmar till exempel) bör diskuteras sakligt, medan de sistnämnda bör straffas hårt.

Det är däremot helt oacceptabelt att vänsterextrema ”djurrättsaktivister”, påhejade av en konsensus där jordbruk och köttkonsumtion pekas ut som miljöbovar, hotar och attackerar landets bönder.

Dan Eriksson, ordförande för Det fria Sverige, säger:

”Även om man har synpunkter på köttkonsumtion eller jordbruket så har man inte rätt att med våld eller hot om våld angripa lantbrukare, hota deras familjer eller förstöra deras egendom. Detta borde polisen slå till hårt mot. Den svenska bondestammen ska vi vara rädda om. Därför vill jag uppmana alla våra medlemmar, som har möjlighet, att undersöka om bönder i deras områden har drabbats eller om det finns en oro. Kanske kan man då, tillsammans med andra medlemmar och den drabbade bonden, komma fram till olika sätt att vara behjälplig på. Vi kan inte tillåta att extremisterna kommer undan.

Jag vill också uppmana bönder som känner sig utsatta att höra av sig till oss. Det fria Sverige har medlemmar i hela Sverige och kan vi vara behjälpliga så kommer vi vara det.”

Källa
SVT: Ökade attacker mot lantbrukarna

Är Det fria Sverige någonting för dig?

Vi är en intresseförening för det svenska folket som med opinionsbildning, socialt arbete och etablerandet av våra egna lokaler, verksamheter och områden vill lägga grunden för en tryggare framtid för de svenskar som så önskar.
Det fria Sverige

Det fria Sverige

Lämna gärna en kommentar!

Vad är Det fria Sverige?

Vi är en intresseförening för svenskarna med över 1000 medlemmar. Tillsammans bygger och skapar vi svenska mötesplatser, nätverk och bostadsområden. Vi har tröttnat på att bara klaga, och tar vår framtid i egna händer.

Senaste nytt

Gilla oss på Facebook

Vår lanseringssändning

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan närsomhelst säga upp nyhetsbrevet. Vi kommer aldrig dela dina uppgifter till tredje part.

X