Loading Events

« All Events

Träff och högmässa med Svenskarnas kyrka

29 juni - 30 juni

Apostladagen firas till minne av apostlarna Petrus och Paulus som båda avrättades i Rom för sin kristna tros skull. Petrus symbol är nyckeln. Kristus sa till Petrus: ”Jag skall ge dig nycklarna till himmelriket”. Paulus symbol är svärdet. I Efesierbrevet uppmanar aposteln oss att använda ”Andens svärd, som är Guds ord”. Paulus blev avrättad med svärd.

Högmässa och föredrag (30 juni)

Svenskarnas kyrka firar traditionell högmässa denna dag i Svenskarnas hus i Älgarås. Mässan början klockan 09.00. Efter högmässan kommer Magnus Söderman föreläsa om centrala frågor som kommit upp under åren i samtal gällande nationalism och kristendom; exempelvis frågan om Jesus Kristus judiskhet, vilka är Gudsfolket, vad lär Bibeln om olika folk, etnicitet och ras med mera.

Det kommer också finnas tillfälle att ställa frågor om kyrkan, våra tankar med församlingen och så klart, frågor om tro. Kyrkans ärkebiskop finns också tillgänglig för bikt och själavårdande samtal.

Café Tivedstrollet som finns i Svenskarnas hus kommer hålla extra öppet under söndagen. Hos dem kan man inhandla fika, eller välja något gott från menyn.

Kom till oss som du är, med den tro och de tvivel du har. Löftet från Kristus är att den som söker ska finna.

Du är varmt välkommen!

Mer information längre ner.

Utflykt och andakt (29 juni)

Du som var med vid kyrkans första högmässa i Skåne den 19:e maj är särskilt inbjuden att delta i en utflykt och andakt dagen innan högmässan. Vi samlas för gemensam lunch på lördagen för att sedan bege oss på utflykt till klosterkyrkan i Varnhem samt Ekornavallen fornminnesområde. Under dagen kommer vi hålla andakt vid väl valt tillfälle.

  • Vill eller kan du inte deltaga i utflykten så är du välkommen att sluta upp i huset senare under eftermiddagen.
  • Vi äter gemensam middag och sedan hjälps vi åt att göra ordning inför högmässan dagen efter.

Vill man är man välkommen att övernatta i Svenskarnas hus.

Övrig information

Om du ska övernatta i Svenskarnas hus ska du ta med egna sängkläder, handduk etc. Det finns möjlighet till enklare matlagning och ev. frukost etc. kan du förvara i kylskåp. Parkering finns utanför huset. Badsjö finns några minuter bort med bil och det finns ett utomhusgym i direkt anknytning till huset.

Vi förutsätter att den som deltar i Högmässan, föredraget och frågor och svar-tillfället i grunden är troende eller andligt sökande. Detta är inte en plats för diskussioner om kristen tro som sådan.

Du måste vara medlem i föreningen Det fria Sverige för att boka biljett, men du kan boka för fler personer om du vill ta med någon eller några som ännu inte är medlemmar i föreningen.

Klicka för att boka platser via medlemsportalen!

Details

Start:
29 juni
End:
30 juni
Event Category:
Event Tags:
,

Organizer

Svenskarnas kyrka
Email
svenskarnaskyrka@protonmail.com

Venue

Svenskarnas hus i Älgarås
Västra långgatan 29
Älgarås, 54572 Sverige
+ Google Map